BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse'e Rusya yaptırımları hakkında soruşturma açıldı----

Credit Suisse'e Rusya yaptırımları hakkında soruşturma açıldı

Credit Suisse'e Rusya yaptırımları hakkında soruşturma açıldı
28 Mart 2022 - 20:28 www.finansgundem.com

ABD'de İsviçre merkezli Credit Suisse bankasına Rusya yaptırımlarına uyum konusunda soruşturma başlatıldı

ABD Kongresi üyelerinin, İsviçre merkezli Credit Suisse bankasından Rusya'ya uygulanan yaptırımlara uyumuyla ilgili bilgi vermesini talep ettiği bildirildi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberinde, ABD Kongresi üyelerinin Credit Suisse hakkında Rusya yaptırımlarına uyum soruşturması başlattığı aktarıldı.

Haberde, Gözetim ve Reform Komitesi Başkanı Carolyn Maloney ve Ulusal Güvenlik Alt Komitesi Başkanı Stephen Lynch'in, Credit Suisse Üst Yöneticisi Thomas Gottstein'a yönelik kaleme aldığı mektupta, yaptırıma maruz kalma olasılığı bulunan kişilere ait yat ve uçakların finansmanı hakkında bankadan bilgi vermesini istediği kaydedildi.

Söz konusu soruşturmanın Credit Suisse'in yakın tarihli bir borç anlaşmasında yatırımcılara zengin müşterilerle olan ilişkilerine ilişkin bilgileri silme talimatı verdiğine ilişkin haberlerin ardından geldiği belirtilen haberde, borç anlaşmasının bankanın yatları ve jetleri finanse etmek için zengin müşterilere verdiği 2 milyar dolarlık kredilerin azalmasını sağladığı ifade edildi.

Haberde, ABD'nin Rus oligarklarına yönelik yaptırımları nedeniyle 2017-2018 döneminde 4 kredide temerrüt yaşandığı anımsatılarak, daha sonra yatırımcılardan anlaşma belgelerini imha etmelerinin istendiği bildirildi.

WSj'nin haberinde, Gottstein'a gönderilen mektupta komite başkanlarının bu haberlerin Credit Suisse'in yaptırımlara uyması konusunda önemli endişeler uyandırdığını yazdığı aktarıldı.

Credit Suisse’e yeni skandal şoku

 

Credit Suisse’e iklim değişikliği baskısı

 

Credit Suisse yatırımcılarının sabrını zorluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)