BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse yeni CEO liderliğinde küçülecek----

Credit Suisse yeni CEO liderliğinde küçülecek

Credit Suisse yeni CEO liderliğinde küçülecek
28 Temmuz 2022 - 15:03 www.finansgundem.com

İkinci çeyrek bilançosuyla hayal kırıklığı yaratan Credit Suisse yeni CEO’su önderliğinde zarardaki yatırım bankacılığı ayağını küçültmeyi hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası Credit Suisse yeni CEO’su Ulrich Körner önderliğinde yatırım bankası birimini ölçeklendirmeyi planlıyor. Arkası kesilmeyen skandallarla mücadele eden banka kâr pozisyonuna geri dönmeyi ve hisse senetlerindeki düşüşü tersine çevirmeyi hedefliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Çarşamba günü Credit Suisse, Mart 2021’den bu yana varlık yönetimi birimini yöneten bankacı Ulrich Körner’i CEO pozisyonuna getirdi. Körner bankanın 166 yıllık tarihinin en çalkantılı dönemine liderlik eden Thomas Gottstein’ın istifası sonrasında görevi devraldı.

Credit Suisse bir dizi kapsamlı değişik planının bir parçası olarak bankanın kâr getirmeyen yatırım bankacılığı biriminde küçülmeye gitmeyi hedefliyor. Banka 45 bin personeli istihdam eden birimde önemli maliyet kesintileri yapmaya odaklanacak. İsviçre bankası şimdiden işletmelerin “kapsamlı” bir incelemesini başlattı. Yönetim Kurulu Başkanı Axel Lehman, “Hedefimiz daha sürdürülebilir getirileri olan, daha güçlü, daha basit ve daha verimli bir grup haline gelmek olmalıdır” dedi.

Financial Times’ın haberine göre bir yıl içerisinde ikinci kez stratejik gözden geçirme planı oluşturan Credit Suisse ikinci çeyrek sonuçları itibariyle yatırım bankacılığı biriminin verdiği zararın altını çizdi. Yatırım bankası çeyrek boyunca 1,2 milyar İsviçre Frankı zarar etti. Birimin getirileri ise hem sabit getiri hem de hisse senedi alım satım birimlerinde üç çeyrektir düşüyor. Banka üçüncü çeyrekte de yatırım bankacılığı alanında zarar bekliyor.

İsviçre bankasından yapılan açıklamada yatırım bankasının David Miller ve Michael Ebert tarafından yönetileceğini birimin CEO’su olan Christian Meissner’ınsa stratejik dönüşüme odaklanacağı belirtildi. FT’nin haberine göre Meissner gruptan ayrılmayı planlıyor.

Credit Suisse'in büyütmeye çalıştığı servet ve varlık yönetimi bölümleri, yatırım bankasındaki zayıflığı telafi etmeye yetmedi. Servet yönetimi işletmesindeki vergi öncesi gelir, bir yıl öncesine göre yüzde 74 düşüşle 114 milyon franka gerilerken, varlık yönetimi bölümündeki gelirler yüzde 25 azaldı.

‘Kişisel ve sağlık kaynaklı sebeplerden’ görevinden ayrıldığını açıklayan eski CEO Gottstein, “2022'nin ikinci çeyreğindeki sonuçlarımız özellikle yatırım bankası alanında hayal kırıklığı yaratıyor” dedi. Gottstein’a göre bankanın bu zayıf performansı yüksek tazminat ödemesi beklentilerinden ve diğer giderlerden kaynaklanıyor.

Bankanın stratejik değerlendirmelerinin sonuçları üçüncü çeyrek bilançosuyla birlikte ekim ayında açıklanacak. Credit Suisse, orta vadede yaklaşık 17 milyar frank ila 15,5 milyar frank arasında önemli bir maliyet düşüşüne ulaşmayı planladıklarını ve harcamalardaki bu düşüşün maliyet verimliliği ve dijital dönüşüm yoluyla elde edileceğini açıkladı.

Analistlerse bankanın maliyet düşürme planına şüpheyle yaklaşıyor. JPMorgan Analisti Kian Abouhossein konuyla ilgili açıklamasında, “Credit Suisse'e planlanan maliyet tasarruflarından yararlanmadan önce, bankanın özellikle teknolojiye yapılan yatırımlara devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Tasarrufların ne kadarının yatırım bankası dönüşümüyle ilgili olacağı sorusu gibi plan hakkında çok daha fazla ayrıntı görmemiz gerekecek” dedi.

Credit Suisse CEO'luğuna Ulrich Koerner atandı

 

İsviçre'nin dev bankasında yeni işten çıkarma hazırlığı

 

Credit Suisse'in eski patronu 'danışman' oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)