BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsviçre'nin dev bankasında yeni işten çıkarma hazırlığı----

İsviçre'nin dev bankasında yeni işten çıkarma hazırlığı

İsviçre'nin dev bankasında yeni işten çıkarma hazırlığı
24 Temmuz 2022 - 16:58 www.finansgundem.com

SonntagsZeitung'un haberine göre Credit Suisse, işten çıkarmaları da içeren yeni bir tasarruf paketi açıklamaya hazırlanıyor.

İsviçre'nin en büyük ikinci bankası Credit Suisse, pek çok çalışanın işten çıkarılmasını da içeren bir tasarruf paketi üzerinde çalışıyor.

Sözcü'nün haberine göre, İsviçre bankacılık devi Credit Suisse yeni bir işten çıkarma dalgasına hazırlanıyor. Şirketin tasarruf amacıyla aldığı kararla ilgili duyurunun ne zaman yapılacağı ise belirsiz.

İsviçre gazetesi SonntagsZeitung tarafından bugün yayımlanan ve Bloomberg tarafından aktarılan habere göre, yönetim kurulunun üzerinde çalıştığı maliyet tasarrufu paketi ile ilgili tartışmalar ileri bir aşamaya ulaştı.

İsmi açıklanmayan bir Credit Suisse kaynağının aktardığına göre tedbirler sonrası pek çok bankacı işinden olacak.

Credit Suisse 2022 ilk çeyrekte de zarar etti

DEV BANKA KRİZLERLE UĞRAŞIYOR

Geçen ay, İsviçre’nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse, ikinci çeyrek sonuçlarında Asya’daki müşterilerin çekilmesinden etkilendiğini duyurmuştu. Banka Asya yatırım bankacılığını tekrar yapılandıracağını ve bu süreçte çok sayıda işten çıkarma yapılacağını açıklamıştı.

Credit Suisse, geçen nisan ayında iflas eden Archegos Capital adlı hedge fon ile yaptığı işlemler nedeniyle 4,7 milyar zarar açıklamış, banka ayrıca önceki aylarda fonlarını yönettiği Greensill nedeniyle de milyarlarca dolar zarar etmişti.

Goldman Sachs’dan işten çıkarma sinyali

JPMorgan yüzlerce çalışanını işten çıkardı

ABD'de işten çıkarmalar 5 ayın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)