BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse mafyanın uyuşturucu parasını mı akladı?----

Credit Suisse mafyanın uyuşturucu parasını mı akladı?

Credit Suisse mafyanın uyuşturucu parasını mı akladı?
18 Aralık 2020 - 17:31 www.finansgundem.com

Credit Suisse akıl almaz bir suçlamayla karşı karşıya. Dev banka İsviçre Başsavcılığı tarafından Bulgar mafyasının uyuşturucu ticaretinden elde ettiği parayı aklamakla suçlanıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse, İsviçre Başsavcılığı tarafından uyuşturucu kaçakçılığından sorumlu olduğu iddia edilen Bulgar mafyasının buradan elde ettiği parayı aklama suçlamasıyla adli soruşturmaya alındı.

Başsavcılık yasadışı uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan Bulgar banka müşterisinin kara para aklama sürecini araştırırken Credit Suisse’i de geniş kapsamlı soruşturmanın içerisine dahil etti. İsviçre bankası 17 Aralık tarihli açıklamasında olayı şaşkınlıkla karşıladıklarını açıkladı.

İsviçre Başsavcılığı’ndan (OAG) yapılan açıklamada Credit Suisse’in “suç örgütüne ait ve denetim altında olan varlıkların aklanmasını önlemek için makul ve gerekli olan tüm örgütsel önlemleri almamakla” suçlandığı belirtildi.

Davayla ilgili eski bir Credit Suisse çalışanı da suçlanıyor.

Credit Suisse’ten yapılan açıklamada, “Banka sözde örgütsel eksiklikleri ile ilgili iddiaları reddediyor ve şiddetle kendini savunmak niyetinde” denildi.

Uyuşturucu kaçakçılığı ve Bulgar Mafyası

Dava sadece iddiaların niteliği nedeniyle değil, soruşturmanın uzunluğu nedeniyle de alışılmadık bir durum. Credit Suisse ilk olarak OAG tarafından 2013 yılında kara para aklamayla mücadele süreçlerinde başarısızlıkla suçlanmıştı ve söz konusu dava da OAG’nin bankanın bazı müşterileri hakkında adli işlem başlattığı 2008 yılına kadar uzanıyor.

Financial News’in haberine göre, sözü geçen davanın da Bulgar uyuşturucu kaçakçılarına ilişkin kara para aklama suçlarıyla ilgili olduğu belirtiliyor.

OAG'nin iddialarına göre, eski üst düzey Bulgar sporcuların ülkede komünizmin çöküşünün ardından 2000'lerin başında yeni bir gelir kaynağı sağlamak için çeşitli biçimlerde uyuşturucu çeteleri içerisine çekildiği belirtiliyor.

Başsavcılık açıklamasında, “Bunlardan birisi kokain ticareti ve bu faaliyetlerin gelirlerinin aklanmasını amaçlayan gelişmiş, hiyerarşik yapılı ve birimlere ayrılmış bir suç yapısı oluşturabildi” denildi.

Bahsedilen suç organizasyonunun sporla ilgisi olduğu belirtilen çete üyelerinin yanında birkaç Bulgar güreşçisi ve eski bir banka çalışanından oluştuğu iddia ediliyor. OAG'nin kara para aklama iddiasıyla ilgili soruşturması 2008 ve 2015 yılları arasında dönemi kapsıyor ve aralarında Credit Suisse yöneticisi, mafya örgütünün başkanı, eski eşi ve "cariyesi" ile ailesinin diğer üyeleri ve çetenin üst düzey üyelerinin de bulunduğu karmaşık bir çete ağını içeriyor.

OAG, çetenin uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelirleri gizlemek amacıyla İsviçre Banka hesaplarına ödenen küçük miktarda euro banka tahvilleri aldığını ve daha sonra gayrimenkul ve diğer varlıkları satın almak için uyuşturucu parasının kullandığını iddia ediyor.

Credit Suisse iddiaları şiddetle reddederek, "aleyhinde öne sürülen bütün iddiaları hak etmediklerini ve eski çalışanının masum olduğuna ikna olduklarını" açıkladı.

Banka son 12 yıl ve daha öncesi süreçte kara para aklamayla mücadele çerçevesinde piyasa düzenleyicilerin kararlarına uygun biçimde önemli ölçüde güçlendiklerini belirtti. Credit Suisse yasal piyasa düzenleyicilerle uyum içinde büyümenin temel öncelikleri olduğunun altını çizdi.

İngiltere Merkez Bankası: Ekonominin geleceği belirsiz

 

Yatırımcılar için yeni normal ne anlama gelecek?

 

Kredi kartlarında biriken puanlar ne olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)