BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCommerzbank’tan dördüncü çeyrek zararı 3,3 milyar dolar----

Commerzbank’tan dördüncü çeyrek zararı 3,3 milyar dolar

Commerzbank’tan dördüncü çeyrek zararı 3,3 milyar dolar
11 Şubat 2021 - 12:44 www.finansgundem.com

Dev bir yeniden yapılanma programı içerisinde olan Alman bankası Commerzbank dördüncü çeyrek bilançosunda 3,3 milyar dolar düşüş gösterdi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Alman bankası Commerzbank dördüncü çeyrekteki net zararlarının 3,3 milyar dolara kadar derinleşebileceğini açıkladı. Banka Kovid-19’un etkileriyle mücadele ederken dev bir yeniden yapılanma planını uygulamaya başlamıştı.

Reuters’ın haberine göre Alman bankası ayrıca 10 bin kişiyi işten çıkarmayı ve yüzlerce şubeyi kapatmayı da kapsayan yeniden yapılanma planlarını uygulamaya devam edeceklerini ve 2021 yılında faaliyetlerinde kâr sağlamak için çalışacaklarını belirtti.

Commerzbank, yönetimdeki değişiklikler ve stratejik iniş çıkışlar arasında kârlarını arttırmaya çalışırken yeniden yapılanma sürecinin bankanın kasasını da yeniden doldurmasını umuyor. Banka on yıldan uzun bir süre önce gerçekleşen Küresel Finans Krizi sırasında devlet destekli kurtarma kredisi almak zorunda kalmıştı. O tarihten bu yana Alman bankası hiçbir zaman tam olarak toparlanamadı.

Bankanın bu çeyrekteki 2,70 milyar euroluk net kaybı bir yıl önceki 97 milyon euroluk net kayıpla karşılaştırılıyor. Ancak alman bankası halihazırda yaklaşık 2,9 milyar euroluk yıllık kayıp verdiklerini daha önce açıklamıştı.

Bilanço rakamları Commerzbank CEO’su Manfed Knof’un radikal yeniden yapılanma planlarını incelemeyi tamamlamasının ve Almanya’nın 2 numaralı bankasının dizginlerini eline geçirmesinin bir ay sonrasında geldi.

Knof, “Biz sürdürülebilir kâr ve Alman bankacılık piyasasında kendi kaderimizi tayin edebilecek bağımsız bir güç olmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Almanya’daki her üç çalışanından birini işten çıkarmayı planlayan banka özellikle Doğu Avrupa’da olmak üzere yurtdışı hizmet sağlayıcılarında maliyetleri düşürmek amacıyla 2 bin 500 yeni çalışanı işe alacak. Banka ayrıca Polonya’daki birimi mBank’in de çalışan sayısını genişletecek.

Commerzbank korona virüs salgının seyrine de bağlı olarak 2021 yılında 800 milyon ila 1,2 milyar euro arasında provizyon beklediklerini açıkladı. Bu rakam 2020 yılında 1,75 milyar euro seviyesindeydi.

Deutsche Bank sorunlarına rağmen Merkel'den güven oyu aldı

 

Alman finansının devleri düze çıkamıyor

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)