BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇocuk yapmayana ekstra vergi!----

Çocuk yapmayana ekstra vergi!

Çocuk yapmayana ekstra vergi!
04 Aralık 2023 - 09:00 www.finansgundem.com

Rusya’da çocuksuzluğa vergi getirilmesi tartışılıyor. Çocuk sahibi olmayı teşvik etmek için doğum yardımları gibi projelerin gerekli olduğu, eğer yeterli fonlama sağlanabilirse, vergi getirmeye gerek olmadığı belirtildi.

Rusya'da meclis alt kanadı Duma Bütçe ve Vergiler Komitesi üyesi Evgeny Fedorov, Rusya’nın demografik sorunlarla başa çıkabilmek ve doğum oranını artırmak için çeşitli yöntemler kullanması gerektiğini vurguladı.

Gazetemru'da yer alan habere göre Fedorov, ‘Govorit Moskva’ radyosuna yaptığı açıklamada, çocuk sahibi olmayı teşvik etmek için vergi getirmenin gerekli olabileceğini belirtti. Sovyetler Birliği döneminde var olan çocuk sahibi olmama vergisinin o dönem için kötü bir fikir olmadığını ifade eden Fedorov, şimdi ise ülkenin ‘Rusya’nın çok uluslu kimliği’ doktrinine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Milletvekili, demografinin artırılmasının sadece doğumlarla değil, göç akımları ve nüfus artışı yoluyla ‘Ruslaştırma’ prosedürüyle gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyor.

Fedorov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuk doğumunu teşvik etmek için doğum yardımları gibi projeler de gereklidir. Vergi getirmek bu projeler için yeterli fon yaratmada bir yöntem olabilir. Eğer yeterli fonlama sağlanabilirse, vergi getirmeye gerek yoktur. Bu bir ceza değil, sorunu çözme yöntemidir” şeklinde konuştu.

"Gençleri soymak için bir önlem"

Ancak, bu öneri tüm milletvekilleri tarafından desteklenmezken, Duma Aile Korunması, Babalık, Annelik ve Çocukluk Sorunları Komitesi Başkanı Nina Ostanina’nın açıklamalarına göre böyle bir önlem, Rus halkının devlete olan güvenini zedeleyebilir ve endişe yaratabilir.

“Gazeta.Ru” ile yaptığı bir söyleşide Ostanina, “Eğer Fedorov genç profesyoneller için makul bir maaşla ilk iş yasası getirseydi veya genç ailelere sosyal konut sağlamak için bir girişimde bulunsaydı, bu tür bir teklifin değerlendirilebileceğini” belirtti.

Ostanina, genç ailelere ücretsiz daireler, makul maaşlar ve ücretsiz anaokulları gibi avantajların sunulması gerektiğini, böylece doğum yapma isteklerinin teşvik edilebileceğini vurgulayarak, “Fedorov’un gençleri soymak için bir önlem önerdiğinde, insanların devlet gücünden korkmalarının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ruslar kış tatili için hangi ülkeleri tercih ediyor?

 

Rusya'yı terk eden Batı markalarının alternatifi Türkler

 

Rusya'da yabancılara sadakat sözleşmesi gündemde

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M.erkan04 Aralık 2023 15:33

    Be hey geri zekalılar aksi yapılmalı çocuk yapmayan vergiden muaf tutulmalı doğum kontrolü olmayan ülkelerin durumu ortada Allah bile bunları terk etmiş az nüfus kaliteli insana sahip olmak en kutsal degerdir

  • Mahir04 Aralık 2023 11:03

    Fazla nüfus artışı ülkeyi batırır çocuk doğum oranı yüksek ülkelerin sonu sefalet felaket gelir dagılımında adaletsizlik sonunda birbirlerini yok edecekleri terördür