BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup Kovid testi planını genişletiyor----

Citigroup Kovid testi planını genişletiyor

Citigroup Kovid testi planını genişletiyor
12 Nisan 2021 - 18:16 www.finansgundem.com

ABD bankası İngiltere’de kısıtlamaların kaldırılmasının ardından Londra genel merkezinde çalışanlarına uyguladığı haftada üç gün Kovid-19 testi programını genişletiyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street bankası Citigroup, daha fazla çalışanı ofise geri döndürmek amacıyla Londra’daki Canary Wharf Genel Merkezi’nde uyguladığı Kovid-19 test programının kapsamını arttırıyor. Dev banka İngiltere’deki kısıtlamaların kaldırılmasının ardından İngiltere'deki yatırım bankası birimini kademeli olarak yeniden açıyor.

Financial News’in haberinde Citi’nin genel merkezinde yaklaşık 1.000 çalışanla gerçekleştirilen pilot Kovid-19 testi uygulamalarının bugün itibariyle daha fazla çalışanı kapsayacağı belirtildi. Haberde genel merkeze gelmek isteyen herhangi bir çalışanın haftada üç kez Kovid-19 testi yaptırmak kaydıyla ofiste çalışabileceği belirtiliyor.

Haberde bankanın satış ve ticaret birimlerinde yüksek ihtimalle büyük bir artışın gerçekleşeceği belirtiliyor. Citi’de çalışan ve ismini vermek istemeyen yatırım bankacılarına dayandırılan bilgilere karşın bankanın bazı üst düzey yöneticileri bankanın kademeli bir bilanço artışı için teşvik edildiğini söylemişti.

Citigroup, 8 Mart tahinde İngiltere'deki en son kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması boyunca ofise gelmesi gereken yaklaşık 1.000 çalışanına haftada üç gün Kovid-19 testi olmalarını gerektiren bir pilot program oluşturdu. Citi’nin Londra Canary Wharf’taki Genel Merkezi 7.000'e kadar çalışana ev sahipliği yapabilirken bu çalışanların ancak %10’undan daha azı kısıtlamalar süresince ofise gelebildi.

Citi’nin İngiltere Birimi Sorumlusu James Badrick, “Bu pilot uygulamanın başarısının ardından ofiste çalışması onaylanan diğer meslektaşlarımızın için test programımıza erişimi genişlettik. Gönüllü test programımızın genişletilmesi çalışanlarımızın sağlığını korumak ve virüsün yayılmasını önlemek için kendi risk ve güvenlik değerlendirmelerimiz ve gelişmiş Kovid önlemlerimiz ve kontrollerimiz doğrultusunda gerçekleştirilmektedir açıklamasında bulundu.

Bununla birlikte Citigroup CEO’su Jane Fraser 23 Mart’ta banka çalışanlarının geleceğiyle ilgili planlarını açıklamıştı. Fraser pandemi sonrasında bankanın yaklaşık 205.000 çalışanının çoğunluğunun 'hibrit' bir sistemde çalışacağını belirtti. Buna göre haftada iki güne kadar evde çalışacak olan bankacılar ofiste en az üç gün mesai yapacak. Bu arada, perakende bankacılık ve veri merkezi rollerindeki personelin ofiste tam zamanlı çalışması muhtemel ve az sayıda da olsa bazı çalışanlar tamamen uzaktan çalışacak.

Banka hisseleri bilanço sezonunu bekliyor

 

Şirketler rekor hızla emlak satıyor

 

AXA'nın 800 milyon euroluk ofise dönüş bahsi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)