BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞirketler rekor hızla emlak satıyor----

Şirketler rekor hızla emlak satıyor

Şirketler rekor hızla emlak satıyor
12 Nisan 2021 - 18:00 www.finansgundem.com

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri geçtiğimiz yıl 32 milyar dolarlık emlak satışı gerçekleştirdi. Ofisler ise satışların üçte birinden fazlasını oluşturdu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Şirketler korona virüs nedeniyle darbe alan bilançolarını kurtarmak için rekor seviyelerde emlak satışı gerçekleştiriyor. Jones Lang LaSalle tarafından hazırlanan bir rapora göre, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da yer alan şirketler, geçtiğimiz yıl 32 milyar dolar değerinde kurumsal emlak satışı yaptı.

32 milyar dolarlık rakam bir önceki yıla göre bir miktar yüksek gerçekleşti. Bu durum ise genel olarak emlak anlaşmalarının pandemi nedeniyle düşüşe geçtiği bir dönemde ortaya çıktı. Bloomberg’in haberine göre, JLL’nin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kurumsal Sermaye Başkanı Nick Compton, şirketler “sermayeyi korumak ve likidite sağlamak” için emlak satıyorlar dedi.

Compton’a göre rekor seviyedeki emlak satışlarıyla şirketler portföylerini yeniden şekillendirmeyi ve pandemi sonrası iş plarını desteklemeyi de hedefliyor. Kurumsal satışların üçte birinden fazlası ofis alanları oldu ve finansgundem.com'un derlemesine göre, hacim bir önceki yılın %10 üzerinde gerçekleşti.

Avrupa’da tüm ticari emlak satışları Real Capital Analytics verilerine göre 2020’de %27 oranında düşüş yaşadı. Kapsamlı karantina uygulamaları, 2020 yılında birçok perakende ve hizmet şirketi için gelirleri bir gecede yok etti ve şirketlerin bilançolarında hasara neden oldu. Bu nedenle şirketler sermaye artırımına yöneldi.

Birçok satış uzun vadeli finansal geri kiralama anlaşmalarıyla gerçekleşti. Bu şekilde şirketler emlaklarını ellerinde tutarken, sermayeye erişim sağlayabildi. İngiltere’nin John Lewis Partnership’in de aralarında bulunduğu perakendeciler emlak satışı yapan şirketler arasında yer aldı.

Evden çalışmaya zorunlu geçiş de birçok şirketin gelecekte ne kadar ofis alanına ihtiyaç duyacağını sorgulamasına neden oldu. JLL Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kurumsal Çözümler CEO’su Mark Caskey, “şahit olduğumuz şey birçok kurumun emlakla olan ilişkisini sorgulaması” dedi.

DSÖ: Salgın bitmekten çok uzak

 

Yastık altındaki nakit neden artıyor?

 

Almanya’da tedbirler uzatılıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)