BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCiti ve Deustche Bank'ın önemi azaldı----

Citi ve Deustche Bank'ın önemi azaldı

Citi ve Deustche Bank'ın önemi azaldı
12 Kasım 2013 - 07:47 www.finansgundem.com

Citi ve Deutsche Bank sistemik olarak daha az önemli kabul edildi

Finansal İstikrar Kurulu küresel düzeyde sistemik önemdeki bankalara ilişikin yeni listesini yayınladı. Buna göre Citigroup Inc., Deutsche Bank AG ve Bank of New York Mellon Corp.'un sistemik düzeydeki öneminin gerilediği gözlendi. Sistemik önemde kabul edilen bankaları önemli bankalar olarak kabul ediliyor, ancak bu kabul beraberinde daha sıkı düzenlemler altında faaliyet göstermeyi de getiriyor.  
FSB sistemik önemdeki bankalar listesine sadece bir yeni banka ekledi. Bu banka da Çin'in Industrial and Commercial Bank of China Limited bankası oldu. Böylece küresel sistemik önemdeki bankaların sayısı 29 oldu. 
FSB ayrıca Citigroup, Bank of New York Mellon ve Almanya merkezli Deutsche Bank AG'nin ek sermaye yükümlülüklerinin öncekinden daha az olacağını duyurdu.
Buna göre Citi ve Deutsche Bank'ın ek sermaye yükümlülükleri yüzde 2.5 seviyesinden yüzde 2 seviyeisne ve Bank of New York Mellon'un yükümlülüğü yüzde 1.5'ten  yüzde 1 seviyesine geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)