BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiÇip devi Japonya'da ikinci fabrikayı açabilir----

Çip devi Japonya'da ikinci fabrikayı açabilir

Çip devi Japonya'da ikinci fabrikayı açabilir
23 Aralık 2022 - 13:04 www.finansgundem.com

Japon milletvekili Seki çip üreticisi TSMC'nin, "Japonya'da daha fazla yatırım yapmayı değerlendirdiğine inanıyorum. Bizimle gelişmiş projeler yapmak istediklerini düşünmelerini sağlayacak bir ortam yaratmamız gerekiyor." dedi.

Üst düzey bir Japon milletvekili, dünyanın en büyük sözleşmeli çip üreticisi olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co'nun, şu anda yapım aşamasında olan 8.6 milyar dolarlık bir tesise ek olarak Japonya'da ikinci bir tesis kurmayı değerlendirdiğini bildirdi.

İktidar partisi milletvekillerinden oluşan çip endüstrisi stratejisi grubunun genel sekreteri Yoshihiro Seki, ilk TSMC tesisi için 476 milyar yene (3,6 milyar dolar) kadar sübvansiyon sağlamayı taahhüt eden Japonya hükümetini olumlu bir ortam sağlamaya çağırdı.

Seki bir röportajda "TSMC'nin Japonya'da daha fazla yatırım yapmayı değerlendirdiğine inanıyorum. Bizimle gelişmiş projeler yapmak istediklerini düşünmelerini sağlayacak bir ortam yaratmamız gerekiyor." dedi.

Tayvanlı şirket, Sony Group Corp ve otomobil parçası üreticisi Denso Corp'un her birinin azınlık hissesini aldığı güney Japonya'da bir çip fabrikası kuruyor. Üretim 2024 sonlarında başlayacak.

TSMC ayrıca Arizona'daki bir ABD çip üretim tesisine 40 milyar dolar yatırım yapıyor ve Financial Times'a göre, üretim üssünü çeşitlendirdiği ve yarı iletkenlere yönelik küresel talebi karşıladığı için muhtemelen ilk Avrupa tesisini kurma konusunda tedarikçilerle ileri düzey görüşmelerde bulunuyor.

Microçip devi TSMC'den Avrupa'da yatırım

 

Çip üreticisi TSMC gelir beklentisi açıkladı

 

Mikroçip üretim devi TSMC ABD'de fabrika kuracak

 

Mikroçip üretim devi TSMC Japonya'da fabrika kuracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)