BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMikroçip üretim devi TSMC ABD'de fabrika kuracak----

Mikroçip üretim devi TSMC ABD'de fabrika kuracak

Mikroçip üretim devi TSMC ABD'de fabrika kuracak
09 Kasım 2022 - 11:24 www.finansgundem.com

Çip devi TSMC Arizona’da taahhüt ettiği 12 milyar dolarlık yatırımın haricinde yeni bir üretim tesisi daha kurmayı planlıyor

Dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC daha önce ABD Arizona'da yapımına başladığı 12 milyar dolarlık yatırımın yakınlarında yeni bir çip üretim tesisi daha kuracak.

WSJ'nin haberine göre TSMC, Phoenix’in kuzeyinde yapım aşamasındaki fabrikanın bitişiğinde başka bir tesis kurma planını duyuracak. Haberde yeni yatırımın ilk projeye benzer olacağı belirtildi.

Biden yönetimi, son dönemde Çin’in hırslı hedeflerine karşı koyma ve ulusal güvenlik için hayati önem taşıyan bileşenleri güvence altına alma çabalarının bir parçası olarak ABD’de çip üretimi sektörüne yatırım çekmeye çalışıyor. Bu çaba, 2020 ve 2021 civarında başlayan yaygın darboğazın ardından çiplerin otomobillerden akıllı telefonlara kadar her şeyin üretiminde nasıl merkezi bir yer tuttuğunu göstermesiyle hızlanmıştı.

Çin’in çip ithalat ve ihracatına ABD darbesi

 

ABD kısıtlamaları, Çin'in çip sektörünü baskılıyor

 

Ülkelerde çip yatırım seferberliği

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)