BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇinliler 'Muhteşem Yüzyıl'ı izleyecek----

Çinliler 'Muhteşem Yüzyıl'ı izleyecek

Çinliler 'Muhteşem Yüzyıl'ı izleyecek
06 Ağustos 2015 - 06:35 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin ziyareti sırasında Muhteşem Yüzyıl'la beraber üç dizinin satışıyla ilgili somut adım atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin ziyaretine eşlik eden işadamları heyetinde yer alan Türkiye - Çin İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Kolbaşı, bu gezide iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin artırılması yönünde olumlu adımlar atıldığını söyledi.

Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberine göre 150’ye yakın işadamının eşlik ettiği gezide özellikle enerji alanında önemli işbirlikleri yapıldığını belirten Kolbaşı, “Yapılan görüşmeler sonrasında, taraflar arasında yaklaşık 250-300 milyon dolarlık anlaşma oldu. Bu gezide Çin’e Türk dizilerinin ihracatı da gündeme geldi. Özellikle üç diziyle ilgili somut adımlar atıldı. Bu dizilerden birisi de Muhteşem yüzyıl” dedi.

RAPOR HAZIRLANDI

İki ülke arasında ekonomik işbirliğinin artırılması gerektiğini kaydeden Kolbaşı, “Çin, Rusya ve Almanya’dan sonra Türkiye’nin en büyük üçüncü ticari partneri. Bu nedenle Çin’e ayrı bir vizyonla bakılması gerekiyor” diye konuştu.
Türkiye - Çin İş Konseyi olarak Çin’de yaşayan iki Türk akademisyene iki ülke arasındaki ilişkilerin artırılmasına yönelik olarak bir rapor hazırlattıklarını anlatan Kolbaşı, bu raporu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye sunacaklarını açıkladı.

10 AYDA 30 BİN ADET OKKA SATTI

Çin ziyaretinde, başında olduğu Arzum markasıyla ilgili olarak da önemli görüşmeler yaptığını belirten Murat Kolbaşı, “Yapacağımız çalışmalarla Çinlilere de Türk kahvesini sevdireceğiz” dedi.
Arzum’un ilk yedi aylık satış performasından memnun olduklarını kaydeden Kolbaşı, “Türkiye’de küçük ev aletleri sektörü ilk altı ayda yüzde 17-20 oranında büyüdü. Arzum’un büyümesi de sektöre paralel oldu. Bu yıl sonundaki büyüme hedefimiz ise yüzde 20” diye konuştu.
İkinci altı ay için yeniden bütçeleme çalışması yapacaklarını aktaran Kolbaşı, “Üretimimizin yüzde 40’ını Çin’de gerçekleştiriyoruz. Gelen ek vergilerle bu oran yüzde 20’ye kadar inecek gibi görünüyor” dedi.
10 ay önce satışa sundukları Türk kahvesi makinesi Okka’nın ihracat pazarlarını artırdıklarını anlatan Kolbaşı, şöyle devam etti: “Endonezya’dan Avustralya’ya kadar, 10 ayda 30 bin adet Okka sattık. Özellikle Ortadoğu bizim en güçlü olduğumuz pazar. Arzum olarak bu yılı 250 milyon TL ciro ile kapatmayı hedefliyoruz.”

Çin merkezli işadamlarını yatırıma davet ettiler

Çinli işadamlarını Türkiye’ye davet ettiklerini ifade eden Murat Kolbaşı, yapılan ziyarette bu yönde bir serbest bölgenin kurulmasının da gündeme geldiğini anlattı.
Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2023 yılında 100 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini kaydeden Kolbaşı, geziyle ilgili izlenimlerini şöyle aktardı:
“Bu ziyarette özellikle Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in konuşması bizleri çok etkiledi. Cinping, konuşmasında iki ülkenin ortak yanlarına vurgu yaparak, ‘Biz Çinliler madeni alır iğne yaparız, siz Türkler de bu iğneyle kuyu bile kazarsınız’ demesi çok alkış aldı.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)