BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in tarım dış ticaret hacmi 171 milyar doları aştı----

Çin'in tarım dış ticaret hacmi 171 milyar doları aştı

Çin'in tarım dış ticaret hacmi 171 milyar doları aştı
25 Temmuz 2023 - 10:48 www.finansgundem.com

Çin'in tarım dış ticaret hacmi, yılın ilk yarısında 171 milyar doları geçerken, tarım ürünlerinin ithalatında ise yüzde 8,3 artış yaşandı.

Çin’in tarım ürünlere ilişkin dış ticaret hacminin, içinde bulunduğumuz yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,4 oranında büyümüş olduğunu gösterdi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çin’in tarım ürünleri ithalat ve ihracatının, bu yılın ilk yarısında 171,76 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Bakanlığın verilerine göre tarım ürünü ihracatının, aynı dönemde önceki yılın ilk yarısına kıyasla yüzde 1,7 oranında aratarak 47,71 milyar dolar oldu. Tarım ürünlerinin ithalatında ise yine aynı dönemde yıl bazında yüzde 8,3 artarak 124 milyar dolara çıktı. Resmi veriler ışığında, Çin’in tarımsal ürünlere ilişkin olarak kaydettiği dış ticaret açığı, bu yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12,9 oranında büyüyerek 76,34 milyar dolara çıkmış bulunuyor.

Çin'in dış ticaret verileri beklentilerin çok altında

 

Çin'in dış ticaretinde beklenmedik artış

 

Çin'in dış ticaret fazlası düştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)