BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'in karantinaya alınan Şıncın kentinde işletmeler açıldı----

Çin'in karantinaya alınan Şıncın kentinde işletmeler açıldı

Çin'in karantinaya alınan Şıncın kentinde işletmeler açıldı
21 Mart 2022 - 13:37 www.finansgundem.com

Geçen hafta karantinaya alınan Şıncın kentinde geçici olarak faaliyetleri durdurulan işletmeler, kamu kurumları ve diğer iş yerleri bugün açıldı.


Yerel hükümet, geçen hafta askıya alınan şehir içi otobüs ve metro seferlerinin de yeniden başlatılacağını duyurdu

Çin'in en büyük şehirlerinden, yaklaşık 17,5 milyon nüfuslu Şıncın, artan vakalar nedeniyle 14 Mart'ta karantinaya alınmıştı. Kentte zorunlu ihtiyaçlara karşılık verenler dışındaki tüm işletmeler geçici olarak kapatılmış, şehir içi otobüs ve metro seferlerinin yanı sıra komşu Hong Kong'dan kargo seferleri de geçici olarak durdurulmuştu.

Son 24 saatte 33 vaka

Şıncın'da son 24 saatte 33 vakanın görüldüğü ayrıca 11 "asemptomatik vaka"nın tespit edildiği bildirildi. Çinli sağlık yetkilileri, bu türden vakaları genel toplama dahil etmiyor, "asemptomatik vaka" olarak ayrı sınıflandırıyor.

Finans ve teknoloji merkezi Şıncın, Çin'in en büyük şirketlerinden telekomünikasyon donanımları üreticisi Huawei; elektrikli araç üreticisi BYD; Apple, Amazon, Sony ve Microsoft'a imalat hizmeti sağlayan Foxconn ve yaklaşık 1,2 milyar kullanıcısıyla Çin'in en büyük internet platformu WeChat’in sahibi Tencent gibi şirketlere ev sahipliği yapıyor.

Şanghay Disneyland kapandı

Son 24 saatte 24 vakanın ve 734 asemptomatik vakanın görüldüğü ülkenin en büyük kenti olan Şanghay'da Disneyland ziyarete kapatıldı. 24 milyon nüfuslu kentte henüz topyekun karantina ilan edilmezken kent yönetimi bazı yerleşimleri karantinaya alarak toplu testler uyguladı.

Kent yönetimi, geçen hafta vatandaşlardan gerekli olmadıkça şehri terk etmemelerini isterken, şehirler arası otobüs seferlerini geçici olarak durdurmuştu. Şanghay'a seyahat etmek isteyenlere varışlarından 48 saat önce yapılmış Kovid-19 testinin negatif sonucunu bildirme zorunluluğu getirilmişti.

Cilin ve Çangçun'da karantinaya devam

Öte yandan ana karada vakaların en yoğun görüldüğü Cilin eyaletine bağlı yaklaşık 9 milyon nüfuslu Çangçun ve 2 milyon nüfuslu, eyaletle aynı adı taşıyan Cilin kentlerinde karantina sürüyor.

Son 24 saatte Çangçun'da 1079, Cilin'de ise 452 vaka tespit edildi.

Son 24 saatte 2 bin 27 vaka

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre ülkede son 24 saatte 1947'si yurt içi kaynaklı 2 bin 27 Kovid-19 vakası görüldü. Ayrıca testi pozitif olduğu halde hastalık belirtisi göstermeyen 2 bin 384 vaka tespit edildi.

Yurt içi kaynaklı 1542 vakanın görüldüğü Cilin, 154 vaka ile Fucien, 51 vaka ile Hıbey, 38 vaka ile Guangdong, 35 vaka ile Liaoning, 27 vaka ile Heilongciang en fazla yerel vakanın kaydedildiği eyaletler oldu.

Eyalet statüsünde müstakil yönetime sahip büyük şehirlerden Şanghay'da 24, Tiencin'de 18, başkent Pekin'de 4 ve Çongçing'de 1 yerel vakaya rastlandı.

Ölüm yok

Son 24 saatte yurt dışı kaynaklı 80 vakanın kayıtlara geçtiği Çin'de hayatını kaybeden olmadı. Kovid-19 salgınında ilk vakaların ortaya çıktığı Çin ana karasında bugüne kadar 130 bin 199 vaka tespit edildi, 4 bin 638 kişi öldü.

Omikron vakaları stratejiyi değiştirecek mi?

Çin'de son haftalarda Omikron varyantını taşıyan vakalar, ana karadaki 31 eyalet ve bölgenin 28'ine yayıldı. Günlük vaka sayısı, belirti göstermediği için genel toplama dahil edilmeyen "asemptomatik" vakalarla 3 bin ile 5 bin arasında seyrediyor.

Bulaşıcılığı yüksek Omikron varyantının ortaya çıkardığı tablo, Çin'in Kovid-19'a karşı "sıfır vaka" stratejisi için sınamaya dönüştü. Kovid-19 vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen strateji; karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri gerektiriyor. Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahalesi ve maliyeti açısından zaman zaman tartışmalara yol açıyor.

Diğer ülkeler Kovid-19'a karşı salgın koruma tedbirlerini büyük ölçüde kaldırıp normalleşmeye giderken Çin'in mücadele stratejisini zaman içinde nasıl uyarlayacağı hala belirsizliğini koruyor.

Çin'de 133 yolcu taşıyan uçak düştü

Çin'den küçük işletmelere vergi indirimi

Rus işgalini kınamaya yönelik soruya Çin’den yanıt!

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranını değiştirmedi

Çin limanlarında taşınan kargo ve konteyner hacmi arttı

Çin'de finans kurumlarının varlıklarında artış

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)