BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'den küçük işletmelere vergi indirimi----

Çin'den küçük işletmelere vergi indirimi

Çin'den küçük işletmelere vergi indirimi
21 Mart 2022 - 08:50 www.finansgundem.com

Çin, düşük kazanç sağlayan küçük işletmeler için, üç yıl boyunca vergi indirimi uygulayacak.

Maliye Bakanlığı'nın 18 Mart Cuma günkü açıklaması uyarınca Çin, düşük kazanç sağlayan küçük işletmeler için, gelişmelerine katkı yapmak amacıyla üç yıl boyu vergi indirimi uygulayacak.

Maliye Bakanlığı'nın ve Devlet Vergi Dairesi'nin ortak genelgesine göre, 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2024 arası dönemde, düşük kazançlı küçük işletmelerden vergiye tabi yıllık geliri 1 milyon yuanı (158 nin doları) aşan ama 3 milyon yuanın (474 bin doların ) altında kalanların bu gelirlerinin sadece yüzde 25 kadarı dikkate alınacak ve onun da yüzde 20'si vergilendirilecek.

İlgili makamlar, söz konusu genelgeden önce daha Mart ayında, ufak boyutlu ve çok küçük işletmelerle ilgili olarak, altı yerel vergiyi ve iki harç ve ücreti üç yıl boyunca indirmek için çaba harcadıklarını açıklamışlardı.

Bu genelgede, "düşük kazançlı küçük işletme" olarak kastedilenler, vergiye tabi yıllık 3 milyon yuandan az geliri olan, 300 kişiden az çalışan istihdam eden ve 50 milyon yuandan düşük bir bilanço toplamına sahip bulunan işletmelerdir.

Japonya'dan BAE'ye petrol çağrısı

 

İtalya 4,9 milyar dolarlık enerji paketini onayladı

 

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranını değiştirmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)