BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'dan BAE'ye petrol çağrısı----

Japonya'dan BAE'ye petrol çağrısı

Japonya'dan BAE'ye petrol çağrısı
21 Mart 2022 - 08:44 www.finansgundem.com

Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa, yükselen petrol fiyatları karşılık BAE'ye "petrol tedarikini artırması ve üretim kapasitesinin güvenceye alması" çağrısı yaptı.

Abu Dabi'yi ziyaret eden Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa, BAE Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan bin Ahmed Al Jaber ile çevrim içi görüştü.

Görüşmede Hayaşi, Japonya'nın ham petrol ithalatının yüzde 30'unun BAE'den yapıldığını belirterek, yükselen petrol fiyatları karşısında endişesini dile getirdi.

Japon Bakan, "küresel ham petrol piyasalarının istikrarı" için BAE'ye "petrol tedarikini artırması ve üretim kapasitesinin güvenceye alması" çağrısı yaptı.

Mevkidaşı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile görüşen Hayaşi, Ukrayna savaşında Rusya'nın "nükleer silah kullanmamasına" yönelik fikir birliğine vardı.

BAE öncesi Türkiye'ye giden Japon Bakan, Antalya'da buluştuğu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeleri ele almıştı.

Hayaşi, düzenlediği basın toplantısında, her iki ülkeyi ziyaretin, "Ukrayna krizinin çözümü" için ülkesinin diplomatik çabalarına katkı sunduğunu söylemişti.

Japonya kısmi OHAL'i kaldırıyor

 

Japonya Hindistan'a 42 milyar dolar yatırım yapacak

 

Japonya, ülkedeki ABD güçlerine desteği artırıyor

 

Japonya'dan iki ülkeye aşı yardımı

 

Japonya, Rusya'ya yaptırımlarını artırdı

 

Japonya'da enflasyon arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)