BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in büyüme ivmesi sağlam kalmaya devam ediyor----

Çin'in büyüme ivmesi sağlam kalmaya devam ediyor

Çin'in büyüme ivmesi sağlam kalmaya devam ediyor
18 Mart 2024 - 08:19 www.finansgundem.com

Goldman Sachs ekonomistleri, Çin'in ardışık büyüme ivmesinin, ilk çeyrekte sağlam kaldığını belirttiler.

Goldman Sachs ekonomistleri, Ocak-Şubat dönemine ilişkin faaliyet verilerinin açıklanmasının ardından, Çin'in ardışık büyüme ivmesinin, sektörler arasındaki kayda değer farklılaşmaya rağmen ilk çeyrekte sağlam kaldığını belirttiler.

Sanayi üretimi ve sabit varlık yatırımlarındaki büyüme beklentileri aşarken, perakende satışlardaki büyüme yavaşladı.

Son veriler ve Goldman'ın Mart başı için yüksek frekanslı takipçileri, büyümenin ilk çeyrekte sağlam kaldığına inanmasına yol açıyor.

Goldman Sachs analistleri, Çin'in bu yılki iddialı "%5 civarında" GSYH büyüme hedefine ulaşması için "özellikle talep tarafında (örneğin, mali, konut ve tüketim) daha fazla politika gevşemesi hala gerekli" diye yazdılar.

Goldman Sachs ekonomistleri yayınladıkları araştırma notunda, Çin'in ihracatının bu yıl iyi bir performans göstermesinin muhtemel olduğunu ifade ettiler.

Analistler Andrew Tilton ve Hui Shan, ABD'nin ötesinde korumacılık işaretleri artarken, bunun 2024'te önemli bir engel olma ihtimalinin düşük olduğunu savundular.

"Çin'in maliyet açısından rekabet gücü yüksek ürünleri, küresel ticarette hafif bir iyileşmenin yaşandığı bir ortamda iyi bir konumda görünüyor" değerlendirmesini yapan Goldman Sachs, üst düzey politika yapıcıların "ihracatın büyümeye katkısının ötesinde, güçlü bir sanayi tabanı ve ticaret fazlasından önemli güvenlik faydaları görmesi" nedeniyle, Çin'in imalat sektörünün önümüzdeki yıllarda önemli politika desteğinden yararlanmasını bekliyorla.

Analistler değerlendirmede, "Çin'in ihracat stratejisine yönelik daha büyük riskler - hem potansiyel gümrük tarifeleri hem de ticaret ortaklarındaki daha yavaş büyüme açısından - 2025 ve sonrasında ortaya çıkabilir." ifadelerine de yer verdiler.

Çin'de emlak yatırımlarında daralma yavaşladı

 

Çin'in sanayi üretimi beklentilerin üzerinde arttı

 

Çin'de yeni yuan kredileri geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)