BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık Çin'in büyük kamu bankaları ABD doları sattılar----

Çin'in büyük kamu bankaları ABD doları sattılar

 Çin'in büyük kamu bankaları ABD doları sattılar
06 Eylül 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

Çin'in büyük kamu bankaları yuana destek için ABD doları sattılar. Kaynaklar, offshore yuan likiditesinin sıkılaştırılmasının Çin yuanının açığa satmanın maliyetini etkili bir şekilde artırdığını söyledi.

Çin'in önde gelen devlet bankalarının çarşamba günü offshore döviz piyasasında aktif olarak ABD doları sattıkları ve yuan likiditesini daralttıkları öne sürüldü.

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgilere göre Çin devlet bankaları, yuanın değer kaybının hızını kontrol etmek amacıyla dolar sattılar ve yuan likiditesini sıkılaştırdılar.

Kaynaklar, offshore yuan likiditesinin sıkılaştırılmasının Çin yuanının açığa satmanın maliyetini etkili bir şekilde artırdığını ve bunun da offshore yuan forward puanlarında artışa yol açtığının belirttiler.

Offshore yuan (USDCNH) dolar başına 7,3278 ile 21 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Şu sıralarda ise 7,3150 seviyesinden işlem görüyordu.

Onshore yuan (USDCRNY), geçen yıl 1 Kasım'dan bu yana en düşük seviye olan dolar başına 7,3248'e geriledi ve geçen yılın dip seviyesi 7,3280'e yaklaştı. USDCNY şu sıralarda 7,3122 seviyesindeydi.

Çin bankalarının Rusya’daki varlıklarında artış

 

Büyük Çin bankaları yuan mevduat faizlerini düşürdü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)