BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBüyük Çin bankaları yuan mevduat faizlerini düşürdü----

Büyük Çin bankaları yuan mevduat faizlerini düşürdü

Büyük Çin bankaları yuan mevduat faizlerini düşürdü
01 Eylül 2023 - 08:03 www.finansgundem.com

ICBC, Agricultural Bank of China gibi büyük Çin bankaları yuan cinsinden mevduatlar için faizleri 5-25 baz puan aralığında düşürdüler.

Aralarında büyük devlet kreditörlerinin de bulunduğu Çin bankaları, Pekin'in emlak piyasasını canlandırmak için mortgage faiz oranlarını düşürdüğünü açıklamasının ardından karlılıklarını korumak için çeşitli yuan mevduat faiz oranlarını düşürdü.

Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), Bank of China, Agricultural Bank of China, China Construction Bank ve Bank of Communications, mevduat faizlerini koordineli bir şekilde düşüren kredi kuruluşları arasında yer aldı.

Bankaların açıklamalarına göre, bir yıllık vadeli mevduat Faiz oranı 10 baz puan düşürülerek %1.55'e, iki yıllık faiz oranı 20 baz puan düşürülerek %1.85'e, üç ve beş yıllık mevduat faiz oranları ise 25 baz puan düşürülerek sırasıyla %2.2 ve %2.25'e çekildi.

Cuma günkü mevduat faizi indirimleri son bir yıl içinde yapılan üçüncü indirim olurken, haziran ve geçtiğimiz eylül aylarındaki indirimlerden daha büyük oldu.

Çin bankaları daralan kâr marjları ile karşı karşıya kalırken, Pekin bu kurumları ülkenin yavaşlayan ekonomisini desteklemekle görevlendiriyor.

Çin Merkez Bankası, zorunlu karşılık oranını düşürdü

 

TL mevduat faizleri yüzde 40'ı aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)