BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTL mevduat faizleri yüzde 40'ı aştı----

TL mevduat faizleri yüzde 40'ı aştı

TL mevduat faizleri yüzde 40'ı aştı
29 Ağustos 2023 - 04:51 www.finansgundem.com

KKM'den TL mevduata dönüşüm hedeflerini gerçekleştirmek isteyen bankacılık sektörünün TL vadeli mevduata uyguladığı faiz yüzde 42'ye dayandı.

KKM hesaplarının TL vadeli mevduatlara dönüşümününe ilişkin bankalar mevduat faizlerinde gaza bastı. Bazı özel bankalar TL mevduat faizlerini yüzde 33 ila 42'ye yükseltirken, kamu bankalarında ise yüzde 37'ye dayanmış durumda.

Ekonomim'den Şebnem Turhan'ın haberine göre düz TL vadeli mevduat ve vadesi dolan TL dönüşlü KKM hesaplarının TL vadeli mevduata dönüşü için sektörde yüzde 33-42 faiz oranlarının öne çıktığı belirtildi. Ayrıca vadesi dolan döviz dönüşlü KKM hesapları için de yüzde 33-42 oranlarının geçerli olduğunu duruma göre ise bu oranlara 2 puanlık artış getirilebildiği belirtiliyor.

Sektör kaynakları TL vadeli mevduat faizinin yüzde 35-37 arasında değiştiğini ve kur korumalı mevduat faiz oranının ise Merkez Bankası PPK artışı sonrası yüzde 25’e çıktığını ifade etti. Döviz dönüşlü KKM bulunan mudiler KKM'de devam etmek istemeleri durumunda ise de yüzde 25 Faiz oranının yanına 3 puan prim uygulamasından yararlanabiliyorlar.

 KKM hesaplarının TL vadeli mevduat hesaplarına göre stopaj stopaj avantajı bulunuyor. TL vadeli mevduat hesaplarında ise 6 aya kadar (6 ay dahil) yüzde 5, 6 ay ile 1 yıl dahil yüzde 3 stopaj uygulanmaya devam ederken 1 yıl üzeri mevduatlarda ise stopaj sıfır durumda.

TCMB'den bankalara KKM talimatı

 

KKM hesaplarında artış serisi sürüyor

 

Yabancılar TCMB'nin faiz kararını nasıl değerlendirdi?

 

Bankacılıkta yeni dönem: TL mevduat yarışı başlıyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Trr29 Ağustos 2023 11:30

    Faizlerin yüzde yüzlere yükselmesi gerekir enflansyonun düşmesi TLnin değer kazanması yatırımcılara içerde dışarda güvenin gelmesi ülkenin halkın refahı piyasaların oturması dövizin dışarıdan yatırımın gelmesi için böyle göstermelik uyduruk artışlarla sonuç alınması imkansız

  • Muhittin29 Ağustos 2023 06:44

    Tamgaz eksi faizle devam enflansyon yüzde yüz verilen faiz yüzde kırk yatırılan paranın sonunda yarıdan fazla tamgaz erimesi