BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in 2024 ekonomik büyüme tahmini yükseldi----

Çin'in 2024 ekonomik büyüme tahmini yükseldi

Çin'in 2024 ekonomik büyüme tahmini yükseldi
16 Nisan 2024 - 09:43 www.finansgundem.com

Nomura, Çin'in 2024 yılı ekonomik büyüme tahminini yüzde 4,2'den yüzde 4,3'e yükseltti. Bu artış, beklenenden iyi gelen ilk çeyrek büyüme verilerine dayanıyor.

Nomura, Çin'in 2024 yılı ekonomik büyümesine ilişkin tahminini, beklenenden iyi gelen ilk çeyrek büyüme verisine işaret ederek yüzde 4,2'den yüzde 4,3'e yükseltti.

Ancak Nomura, Çin'in büyümesinin Mart ayındaki zayıf veriler nedeniyle sonraki çeyreklerde yavaşlayabileceği ve emlak sektöründeki çöküşün etkisini sürdüreceği uyarısında bulundu.

ilk çeyrekte sabit varlık yatırımlarının daha hızlı büyümesinin sürpriz olduğunu ifade eden ekonomistler, "Pekin 12 eyalette gizli borç ve aşırı yatırımları baskı altına alırken, diğer yerel yönetimler de emlak sektöründen elde edilen gelirin düşmesiyle mücadele ediyor" değerlendirmesini yaptılar.

Bu arada, ekonomistlerin Çin'in yatırım faaliyetlerini ölçmek için izledikleri çimento ve ham çelik üretimi Mart ayında yıllık bazda sırasıyla yüzde 22.0 ve yüzde 7.8 düştü. Nomura, çimento üretiminin ilk iki ayda yüzde 1,6 düştüğünü, ham çelik üretiminin ise yüzde 1,6 arttığını belirtiyor.

Çin'de yeni konut fiyatlarında düşüş hızlandı

 

Çin ekonomisi beklentileri aşan bir büyüme gösterdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)