BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ekonomisi beklentileri aşan bir büyüme gösterdi----

Çin ekonomisi beklentileri aşan bir büyüme gösterdi

Çin ekonomisi beklentileri aşan bir büyüme gösterdi
16 Nisan 2024 - 06:31 www.finansgundem.com

Çin'de ekonomik veriler beklenenden daha iyi geldi. Çin, 2024 yılının ilk çeyreğinde beklentileri aşan bir büyüme gerçekleştirdi

Çin ekonomisi 2024 yılının ilk çeyreğinde beklentileri aşan bir büyüme gösterdi. Veriler, ekonominin politikalar ve talepteki artıştan destek aldığını ortaya koydu.

Resmi verilere göre, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Ocak-Mart döneminde yıllık %5,3 oranında büyüyerek analistlerin %4,8-,50 olan tahminlerini aştı. 2023 yılının son çeyreğinde büyüme yüzde 5,2 olmuştu.

Çin ekonomisi ilk çeyrkete bir önceki çeyreğe göre %1,6 büyüdü. 2024 son çeyrekte GSYH bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,0 artmıştı.

ÇİN'DE EKONOMİK VERİLER BEKLENENDEN DAHA İYİ

Beklenenden daha iyi gelen ekonomi verileri, Çin'in Mart ayı ithalat ve ihracat rakamlarındaki düşüşün yanı sıra aylardır süren deflasyonist baskıların ardından enflasyonda bir yavaşlama olduğunu bildirmesinden günler sonra geldi.

İlk çeyrekte sanayi üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %6,1 artarken, perakende satışlar yıllık %4,7 oranında büyüdü. Ocak-Mart döneminde sabit yatırımlar bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,5 arttı.

Oxford Economics'ten Çin ekonomisti Louise Loo'ya göre, ekonominin ilk çeyrekteki büyümesi "geniş çaplı imalat performansı", Ay Yeni Yılı tatilleri nedeniyle artan hane halkı harcamaları ve yatırımları artırmaya yardımcı olan politikalarla desteklendi.

Louise Loo, "Ancak, Mart ayına ilişkin 'tek başına' faaliyet göstergeleri Yeni Yıl sonrası zayıflığa işaret ediyor. Mart ayındaki keskin ihracat düşük performansında görüldüğü gibi, dış talep koşulları da öngörülemez olmaya devam ediyor" dedi.

Loo, fazla stokların eritilmesi, tatil sonrası hane halkı harcamalarının normalleşmesi ve ihtiyatlı teşvikler gibi faktörlerin ikinci çeyrek büyümesini etkileyeceğini belirtti.

Çinli bankaların 3 aylık kredi performansı

 

Çin MB politika faizini sabit tuttu

 

Çin'in ihracatı ve ithalatı azaldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)