BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇinli bankaların 3 aylık kredi performansı----

Çinli bankaların 3 aylık kredi performansı

Çinli bankaların 3 aylık kredi performansı
15 Nisan 2024 - 07:55 www.finansgundem.com

Çinli bankalar 3 ayda 1,3 trilyon dolar kredi verirken, M2 adlı ölçünün, mart sonu itibarıyla yıl bazında yüzde 8,3 oranında yülseldiği bildirildi.

Çin Merkez Bankası, ülke bankalarının verdikleri yuan cinsinden kredilerin 2024 yılının ilk üç ayında 9,46 trilyon yuana (1,3 trilyon dolar) çıktığını açıkladı.

Merkez Bankası’nın konuyla ilgili raporunda, dolaşımdaki nakit parayı ve tüm tasarruf ve vadeli olanlar dahil tüm mevduatları kapsayan geniş para arzını ifade eden M2 adlı ölçünün, mart sonu itibarıyla yıl bazında yüzde 8,3 oranında artarak 304,8 trilyon yuana ulaştığı görülüyor.

Dolaşımdaki nakit parayı ve vadesiz mevduatı kapsayan dar para arzı M1 ise yine mart sonu itibarıyla, yıl bazında yüzde 1,1 oranında artışla 68,58 trilyon yuan oldu. Dolaşımdaki nakit tutarını ifade eden en dar anlamdaki para arzı olan M0, geçtiğimiz ayın sonunda bir yıl öncesine kıyasla yüzde 11 oranında yükselerek 11,72 trilyon yuana vardı.
  
Öte yandan reel ekonominin finans sisteminden aldığı fonların ölçüsü olan yeni giren toplam sosyal finansman tutarı, yılın ilk üç ayı içinde önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,61 oranında azalarak 12,93 trilyon yuan oldu.

Çinli bankalar Türk bankalarını örnek alıyor

 

Çinli bankalar yaptırım ihtimaline hazırlanıyor

 

Çinli bankalar para musluklarını açtı

 

Çinli bankaların Rusya endişesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)