BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇinli bankaların Rusya endişesi----

Çinli bankaların Rusya endişesi

Çinli bankaların Rusya endişesi
25 Ekim 2018 - 08:42 www.finansgundem.com

Çin bankalarının, ABD kaynaklı olası ekonomik yaptırımlarla karşılaşmamak için Rusya vatandaşlarına hizmet vermemeye başladığı belirtiliyor

Yalnızca Batı'nın yaptırım listesine dahil olanların değil, sıradan Rusya vatandaşlarının da Çin bankaları tarafından reddedilmeye başlandıkları duyuruldu.

Kommersant gazetesinin haberine göre konu, kısa süre önce Rusya ve Çin hükümet yetkilileri arasında yapılan özel bir toplantıda gündeme getirildi.

Habere göre Rus yetkililer, Çinli bankaların Rusya vatandaşı müşterilerinin işlemlerini bloke ettiklerini veya bilinçli olarak uzattıklarını Pekin'e iletti.

Bunun üzerine Çinli yetkililerin, Çin bankalarına, yaptırımların getirdiği sınırlamaların ayrıntıları ile ilgili bilgi sağlamaya devam edeceklerini söyledikleri belirtildi.

ABD ve AB'nin Rusya'ya yaptırımları yürürlüğe koyduğu 2014 yılında Çinli bankalar, Rusyalı müşterilerinin işlemlerinde sorun çıkarmaya başlamış, ancak kısa süre içinde sorun çözülmüştü. 

Geçen mayıs ayından itibaren Çinli bankaların özellikle ABD'nin yaptırım listesine dahil ettiği şirketlere karşı çok ciddi zorluklar çıkarmaya başladıkları kaydedildi. (Turkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)