BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'den flaş açıklama! Evrende yalnız mıyız?----

Çin'den flaş açıklama! Evrende yalnız mıyız?

Çin'den flaş açıklama! Evrende yalnız mıyız?
15 Haziran 2022 - 17:43 www.finansgundem.com

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın resmi gazetesi dikkat çeken bir haber yayınladı. Haberde 'uzaylı medeniyetlerden sinyal almış olabiliriz' denildi. haber kısa süre içinde yayından kaldırıldı.

'Evrende yalnız mıyız?' sorusuna yanıt arayan Bilim dünyası Çin'den gelen haberi konuşuyor. İnsanoğlu yüzyıllardır evreden yalnız olup olmadığını merak ediyor. Bunun cevabını aramak için pek çok projeye imza attık, milyarlarca Dolar harcadık.

Zira Devlete bağlı Science and Technology Daily (STD), Çin'in Sky Eye (Gök Gözü) teleskobunun uzaylı uygarlıkların belirtilerini yakalamış olabileceği duyurdu.

'Sinyaller daha önce saptananlardan farklı'

ABD merkezli Bloomberg'de yer alan habere göre, STD saptanan dar bantlı elektromanyetik sinyaller, daha önce yakalananlardan farklı olduğunu yazdı.

Raporda dünya dışı medeniyet arama çalışmalarında görev alan Çinli bilim insanı Zhang Tonjie'ye atıfta bulunuluyor.

Düşük frekanslı radyo frekanslarına karşı oldukça hassas olan teleskop bu nedenle diğer teleskoplara göre çok farklı sinyaller yakalıyor.

Zhang, söz konusu sinyallerin bir tür radyo paraziti olabileceğinin altını çiziyor ve kesin bir sonuca varmak için daha fazla araştırma gerektirdiğini belirtiyor.

Haber yayından kaldırıldı

Söz konusu haberin Çin merkezli gazeteden çıkartılması tartışmaları daha da alevlendirdi.

Sosyal medyada trend olan haber ile ilgili resmi bir açıklama ise henüz gelmiş değil.

Çin'in Guicou eyaletindeki Pingtang kasabasında bulunan 500 metre çapındaki Küresel Diyafram Radyo Teleskopu’nun (FAST) radio astronomi konusunda araştırma ve teknolojik gelişimini artırmak için kurulmuştu.

Yapımına 2011 yılında başlanan 'Gök Gözü' adlı teleskop, yaklaşık 180 milyon dolara mal olmuş ve teleskop 2016’da faaliyete geçmişti.

ABD ve Çin'de depolar satılmayan mallarla dolup taşıyor

 

Bilim insanlarını ikiye bölündü: Balıkta ölümcül tehlike!

 

Bilim insanları: Teoride ölümü yenme ihtimali var

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.15 Haziran 2022 20:24

    NECM/YILDIZ SURESİ 49 AYETİ ;DOĞRUSU Sİ'RA YILDIZININ RAB'Bİ DE O'DUR "RAB " KELİME ANLAMI BESLEYEN EĞİTEN ÖĞRETEN DEMEKSE Sİ'RA YILDIZINDA/GEZEGENLERİNDE İNSANLAR GİBİ BESLENEN EĞİTİLİP ÖĞRETİLEN CANLILAR OLABİLİR DEVAM EDEN AYETLERDE AD,SEMUD,NUH KAVİMLERİ SAPKINLIKLARI/ZULÜIMLERİ NEDENİYLE CEZALANDIRILMIŞTIR AYNI GÜÇ KIYAMET GÜNÜ GELDİĞİNDE DÜNYAMIZDAKİ TÜM İNSANLARI DA CEZALANDIRACAKTIR