BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaBilim insanları: Teoride ölümü yenme ihtimali var----

Bilim insanları: Teoride ölümü yenme ihtimali var

Bilim insanları: Teoride ölümü yenme ihtimali var
12 Mayıs 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

ABD’nin Utah Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada bilim insanları, bir donörden alınan gözü hayatta tutmayı başardı.

Nature dergisinde yayınlanan bir araştırmada uzmanlar, ölmüş birinden alınan gözün yaşama döndürülebileceğini saptadı. Bilim insanları retinadaki hücrelerin ölümden 5 saat sonra bile ışıklara tepki verdiğini ve iletişim halinde olduğunu ortaya koydu.

Bilim insanları, "Retinadaki hücreler canlı bir gözde olduğu gibi farklı ışık seviyelerine uyum sağlayarak yanıt verdi" diyerek, teoride ölümü yenmenin mümkün olduğunu iddia etti.

ÖLENLER HAYATA DÖNDÜRÜLEBİLİR Mİ?

Bilim insanları, ölmüş bir donörden alınan gözün canlı bir göz gibi işlevini yerine getirdiğini vurgularken, bu müdahalenin beyne yapılması durumunda ölenlerin hayata döndürülebileceği kaydedildi.

Bilim insanları, retinadaki fotosensitif hücrelerin ölümden 5 saat sonra bile birbirleriyle iletişime geçtiğini ve ışıklara tepki verdiğini söylerken, “Retinadaki bu nöronlar merkezi sinir sisteminin bir uzantısı ve bu sinir sisteminde beyin ve omurilik de bulunuyor. Dolayısıyla diğer merkezi sinir sistemi hücreleri de iyileştirilebilir” dedi.

Bilim insanları özel bir teknoloji geliştirerek, gözün donörden alınmasından hemen sonra oksijen ve diğer besleyici maddeleri göze iletti. Utah Üniversitesi’nde araştırmayı yürüten Dr. Fatima Abbas, “İnsan gözündeki fotoreseptör hücreleri uyandırmayı başardık. Bu hücreler merkezi görme sisteminde retinanın bir parçası ve insanların keskin görme ve renkleri ayırt etmesinde işe yarıyor” açıklamasını yaptı.

DAHA ÖNCE GÖZDE BU BAŞARILMAMIŞTI

Bilim insanları, “Bu araştırma ile birlikte beyin ölümü gerçekleşse bile bunun gerçekten geri döndürülebilir olup olmadığı tartışmalarını da ateşledi” dedi.

Utah Üniversitesi’nde araştırmayı yürüten Dr. Frans Vinberg, “Biz retina hücrelerinin canlı bir gözmüş gibi birbirleriyle iletişim kurmasını sağladık. Daha önce gözde bu başarılmamıştı ve bu seviyede olmamıştı” ifadelerini kullandı.

Daha önce benzer bir araştırma 2019'da Yale Üniversitesi’nde yapılmıştı. Araştırmada, bilim insanları öldürülen 32 domuzun beynini tekrar çalıştırmayı başarmıştı.(Sözcü)

Ölümsüzlüğün ilacını arıyor

Milyarderler ‘ölümsüzlük’ peşinde

Her gün tüketilen bu besinler beyin hücrelerini öldürüyor!

Manyetik toplar kanser hücrelerini yok ediyor

Kanser hücresinin oluşması ve çoğalmasına karşı önleyici besin!

Yaşlanmayı geciktiren 'antikor hapları' geliştirildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)