BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'den 33 önlem içeren yeni ekonomi paketi----

Çin'den 33 önlem içeren yeni ekonomi paketi

Çin'den 33 önlem içeren yeni ekonomi paketi
23 Mayıs 2022 - 17:26 www.finansgundem.com

Çin Ulusal Radyosu'nun haberine göre Devlet Konseyi'nde ekonomide istikrarı artırmak için altı farklı alanda 33 önlem içeren yeni kararlar alındı.

Mali açıdan daha fazla sayıda sektörde vergi indirimine gidilmesi ve toplam vergi indiriminin 140 milyar yuana çıkarılacağı belirtilen haberde sosyal güvenlik ödemelerinin ertelenmesi de yılsonuna uzatılarak daha zorlu sektörlere de yayılacak.

Finansal olarak ise küçük ve orta işletmelere ayrılan kredi desteği payının da bu yıl iki katına çıkarılmasına karar verildi.

Son dönemde çok fazla gündeme gelen tedarik zinciriyle ilgili sıkıntıları da çözmek isteyen Çin, üretimin kaldığı yerden devam etmesi ve nakliyelerin sorunsuz sürdürülebilmesi için alınan önlemlerin gözden geçirilerek iyileştirme çalışmalarının yapılacağı kaydedildi.

Tüketimi canlandırmak için yolcu araçlarında alınan vergilerde 60 milyar yuana kadar indirim kararı alınırken barınma taleplerini karşılamak için de şehirlere uygun şekilde geliştirilmiş önlemler devreye alınacak.

Konsey bir dizi enerji projesine başlanarak enerji güvenliğinin sağlanmasını hedeflerken işsizlere yapılacak sosyal yardım standartlarında da artan enflasyonun hesaba katılması kararı aldı.(Bloomberg)

Çin'den Biden'a Tayvan yanıtı

 

Biden: Çin, Tayvan'ı işgal ederse askeri yanıt veririz

 

Çin'de ikinci bir ev için almak için yeni bir çocuk yapmak gerekebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)