BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de üretici ve tüketici fiyatlarında düşüş----

Çin'de üretici ve tüketici fiyatlarında düşüş

Çin'de üretici ve tüketici fiyatlarında düşüş
08 Şubat 2024 - 07:43 www.finansgundem.com

Dünyanın ikinci büyük ekonomisinde tüketici fiyatları dördüncü ayda da geriledi. Üretici fiyat endeksi Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,5 geriledi

Çin'de tüketici fiyatları endeksinin Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 0,8 düştüğünü belirtti. Üretici fiyat endeksi Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,5 geriledi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’nun Perşembe günü bildirdiğine göre, Çin'in üretici fiyatları Ocak ayında 16. ayda da düşüş gösterdi; üretici fiyat endeksi Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,5 düştü.

TÜKETİCİ FİYATLARI DÖRDÜNCÜ AYDA DA GERİLEDİ

Dünyanın ikinci büyük ekonomisinde tüketici fiyatları dördüncü ayda da geriledi; tüketici fiyat endeksi Ocak ayında yıllık bazda yüzde 0,8 düştü. Bu, ekonomistlerin yüzde 0,5'lik düşüşe ilişkin medyan tahminin üzerindeydi. Ancak aylık bazda TÜFE, Ocak ayında Aralık ayına göre yüzde 0,3 artış göstererek yüzde 0,4 büyüme yönündeki medyan beklentilerin biraz altında kaldı.

Gıda fiyatları Ocak ayında yüzde 5,9 düşerek Aralık ayında kaydedilen yüzde 3,7'lik düşüşten daha fazla geriledi. Dong, domuz eti, taze sebze ve meyve fiyatlarındaki yıllık düşüşlerin Ocak ayındaki manşet TÜFE düşüşünün yüzde 90'ından fazlasına katkıda bulunduğunu söyledi.

Üretici fiyat endeksi (ÜFE) Aralık ayında yüzde 2,7 düştükten sonra Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,5 geriledi. Ekonomistler yüzde 2,6 düşüş öngörülüyordu.

Çin'in en büyük bankası Chouzhou Commercial Rusya ile işlemlerini askıya aldı

 

Çin'den "yabancı yatırım" hamlesi

 

Çin’in dış yatırımları yükseldi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)