BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de hizmet sektörü büyüme eğiliminde----

Çin'de hizmet sektörü büyüme eğiliminde

Çin'de hizmet sektörü büyüme eğiliminde
18 Ağustos 2023 - 13:18 www.finansgundem.com

Çin'de hizmet sektöründe nispeten hızlı büyüme eğiliminin korunduğuna işaret edilirken, sektörün büyüklüğü 33 trilyon yuana ulaştı

Çin’de yılın ilk yarısında hizmet sektöründe gerçekleştirilen katma değerin yıllık bazda yüzde 6,4 artışla 33 trilyon yuana ulaştığı bildirildi. Çin Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yılın başından bu yana ekonominin istikrarlı şekilde toparlandığına ve hizmet sektöründe de nispeten hızlı büyüme eğiliminin korunduğuna işaret edildi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, "Bakanlıktan açıklanan verilere göre, yılın ilk yarısında hizmet sektöründe gerçekleştirilen katma değer yıllık bazda yüzde 6,4 artışla 33 trilyon yuana ulaşarak, gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 56’sını oluşturdu ve ulusal ekonomik büyümeye yüzde 66,1 katkı sağladı.

Açıklamada, son yıllarda Çin’in hizmet ticareti alanındaki uluslararası iş birliğinin derinleşmeyi sürdürdüğü, Çin’le hizmet ticareti yapan ülke ve bölgelerin sayısının 200’ü aştığı, Çin ile 15 ülke arasında hizmet ticareti işbirliği için mutabakat zaptı imzalandığı bilgisi verildi."

Çinli şirketlerin yurt dışı yatırımları 500 milyar doları aştı

 

Çin'in ekonomik modeli sahile vurdu

 

Çin'in yurt dışı doğrudan yatırımları arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)