BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarÇin'de Bitcoin madenciliğine karışan şirketlere uyarı----

Çin'de Bitcoin madenciliğine karışan şirketlere uyarı

Çin'de Bitcoin madenciliğine karışan şirketlere uyarı
16 Kasım 2021 - 14:09 www.finansgundem.com

Çin, devlete ait işletmelere kripto para madenciliği faaliyetlerini durdurmaları yönünde baskı uyguluyor ve faaliyetlerine devam eden şirketlere yüksek enerji masrafları gibi sert cezalar uygulamayı düşünüyor.

Haberlere göre Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) Sözcüsü Meng Wei, bir basın kofneransı sırasında Çin'in en büyük ekonomik planlayıcısı olan NDRC'nin endüstriyel ölçekte Bitcoin madenciliğini ve madencilik işlerine karışan devlet kuruluşlarını düzenlemeyi planladığını açıkladı. Madencilik politikalarından sorumlu olan NDRC, iddiaya göre konu üzerine özel oturum düzenledi. NDRC, ayrıca madencilik yapan devlete ait işletmelerin soruşturulması ve temizlenmesi için yerel yönetimlere olan baskıyı da artırdı.

Çin hükümeti, 2021 yılında Bitcoin madencilerine karşı oldukça sıkı bir tutum takındı ve ülke karbon emisyonunu sıfırlama hedefleri güderken, madencileri enerji israfından ölümcül kömür madeni kazalarına birçok konuda suçladı.

Eylül ayında madencilere uygulanan baskının artmasının ardında, kimi kaynaklara göre ülkenin kış sezonu yaklaşırken güç kaynaklarının yeterli olmayacağına dair endişeler var. Çinli yetkililerin de bu nedenle dijital varlık madenciliğini sürdürmek için veri araştırmacısı ve saklama tesisi gibi davrananların peşine düştüğü düşünülüyor.

Çin, Merkezi Disiplin Teftiş Komisyonu'nun pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, sanal para madenciliği yaptığı tespit edilen bir Jiangxi hükümeti yetkilisini görevden aldı. İlk bulgulara göre Xiao Yi, devlet kurallarının aksine sanal para madenciliği faaliyetlerine karışmış işletmeleri desteklemek için yetkilerini kötüye kullanmak ve rüşvet almak ile suçlanıyor.

Ülkenin sektöre uyguladığı giderek artan baskılar, madenci ve borsaları daha kripto dostu düzenlemelere sahip ülkelere göç etmeye zorladı. Çin'i terk eden şirketler arasında Huobi, Binance, BTC.com ve Bitmain yer alıyor.

Kripto paralar için önce haram dedi, sonra 'şeriata uysun' dedi

 

Kripto yatırımlarında yapılan 5 büyük hata

 

Kripto paralara bir darbe de Twitter’dan!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)