BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralara bir darbe de Twitter’dan!----

Kripto paralara bir darbe de Twitter’dan!

Kripto paralara bir darbe de Twitter’dan!
16 Kasım 2021 - 08:31 www.finansgundem.com

Trilyonlarca dolarlık değere ulaşan ve piyasaların yeni gündemi haline gelen kripto paralar, sert yükselişin ardından düşüşe geçti. Açıklamalar ise art arda geldi.

Twitter CEO'su Jack Dorsey, Bitcoin topluluğunun kendisine internetin ilk yıllarını hatırlattığını söyledikten sonra her fırsatta alım yönünde tavsiyelerde bulunurken CFO tam tersi bir açıklamada bulundu. Twiitter CFO'su, “Kripto'ya yatırım yapmak şu anda mantıklı değil” dedi.

Baş Finans Sorumlusu Ned Segal WSJ'a verdiği bir röportajda Twitter Inc.'in kurumsal parasının bir kısmını bitcoin gibi kripto varlıklarına yatırmanın "şu anda mantıklı olmadığını" söyledi.

"Yatırım politikamızı değiştirmeli ve daha değişken varlıklara sahip olmayı seçmeliyiz" diyen Segal, şirketin bilançosunda menkul kıymetler gibi daha az değişken varlıkları tutmayı tercih ettiğini de sözlerine ekledi.

Twitter, 3,94 milyar dolarlık kısa vadeli yatırımların yanı sıra Eylül sonunda 3,47 milyar dolar nakit ve nakit benzerleri bildirdi.

Segal, birçoğu dijital para birimlerinin ve varlıkların oynaklığını kurumsal yatırımları için kullanmamalarının bir nedeni olarak gösteren finans şefleri arasındaki ortak endişeyi yineledi.
Bu arada, Kripto para piyasalarında sert düzeltme hareketi yaşanıyor. 69 bin dolarla rekor kıran Bitcoin 60 bin dolara kadar geriledi. Düşüşe sebep olarak ABD Başkanı Joe Biden'ın kripto paralarda vergi raporlama zorunluluğunu içeren altyapı yatırım paketinin imzalaması gösteriliyor.

Kripto paralar Bitcoin öncülüğünde geriliyor

 

BlackRock kripto fonları için acele etmeyecek

 

Twitter kripto para ekibi kuruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)