BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin yüksek teknolojili KOBİ yaratma peşinde----

Çin yüksek teknolojili KOBİ yaratma peşinde

Çin yüksek teknolojili KOBİ yaratma peşinde
14 Ocak 2022 - 14:53 www.finansgundem.com

Çin, 2025 sonuna değin 200 bin yeni yüksek teknoloji KOBİ’si yaratacak.

Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı bir bildiriye göre, 2025 yılına değin yüksek teknoloji alanında işlev görecek 200 bin yeni küçük ve orta boy işletme (KOBİ) meydana getirilecek. Bu bağlamda Çin’de, bu tür işletmelerin büyümesine elverişli bir ekonomik ortam yaratacak. 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, "Çin’in özellikle temel teknolojilerle, araştırma personeliyle, büyük değerde fikri mülkiyet haklarıyla ve yüksek araştırma düzeyi ile donanmış olan KOBİ’lerin gelişmesini destekleyip teşvik etmeye çaba göstereceği belirtildi. Açıklamada, küçük ve orta boy yüksek teknoloji işletmelerinin, inovasyon üretmelerine ve de ilgili politikaları optimize edip değişik kaynakları sürece enjekte ederek ulusal ve uluslararası yeteneklerin bu sürece sokulmalarına destek sağlamak amacıyla ek çabaların harcanacağı da açıklandı."

Çin'in dış ticaret hacmi 2021'de yüzde 21,4 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)