BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, yeni bir aşı geliştirdi----

Çin, yeni bir aşı geliştirdi

Çin, yeni bir aşı geliştirdi
09 Mart 2022 - 13:06 www.finansgundem.com

Çinli araştırmacılar, korona ve influenza üzerinde etkili olan aşı geliştirdi.

Çinli bilim insanlarından oluşan bir ekip, korona virüs ve influenzaya karşı ikili koruma sağlayabilen tek bir aşı geliştirdiğini ve fareler üzerinde başarıyla test edildiğini açıkladı.

Shanghai merkezli Fudan Üniversitesi’nden araştırmacılar, yakın zamanda Journal of Virology’de yayınlanan bir makalede yeni aşıyı tanıttı ve SARS-CoV-2 reseptör bağlama alanını H7N9 hemaglutinin korunan sapıyla birleştirerek bir immünojen tasarladıklarını kamuoyuyla paylaştılar.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, yeni geliştirilen aşı, AdC68-CoV/Flu adlı yapılandırılmış aşı, fareler üzerinde test edildiğinde, hem SARS-CoV-2’yi hedefleyen antikorları hem de anti-grip antikorlarını etkili bir şekilde indükleyerek, SARS-CoV-2’ye (ortaya çıkan varyantları dahil) ve H7N9 enfeksiyonuna karşı koruma sağladı. H7N9, ilk olarak Mart 2013’te Çin’de insanları enfekte ettiği bildirilen bir kuş gribi türü olarak ortaya çıktı ve genellikle kış ve ilkbahar aylarında salgına neden oluyor.

Çalışma, sonuçların yeni aşının solunum yolu virüsüne neden olan salgınları engellemek için umut verici bir yaklaşım olduğunu gösterdiğine vurgu yapıyor.

Avusturya'da aşı zorunluluğu askıya alındı

 

Kenya'ya Afrika'nın ilk mRNA aşı üretim tesisi kurulacak

 

Çin "Avrupa'nın stratejik özerkliğini" destekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)