BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKenya'ya Afrika'nın ilk mRNA aşı üretim tesisi kurulacak----

Kenya'ya Afrika'nın ilk mRNA aşı üretim tesisi kurulacak

Kenya'ya Afrika'nın ilk mRNA aşı üretim tesisi kurulacak
08 Mart 2022 - 13:36 www.finansgundem.com

Moderna, Kenya'da 500 milyon dolar yatırımla mRNA teknolojili aşı üretim tesisi kuracak. Diğer yaygın hastalıklara karşı da aşı üretilmesi planlanan tesisin yıllık aşı üretim kapasitesi 500 milyon doz olacak.

Aşı etkin maddelerinin üretileceği tesisin kıta ve bölgedeki aşı ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, bunun kıtada pandeminin başından beri görülen en önemli gelişme olduğunu, mali yeterliliğe sahip olsalar dahi kıta ülkelerinin satın almak için aşı bulmakta zorlandığını söyledi. Kenyatta, kıtanın tesisle birlikte sadece şimdi değil gelecekteki salgınlara da hazırlanabileceğini belirtti.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) Direktörü Dr. John Nkengasong da tesisin Afrika'nın güvenliği için kritik önem taşıdığını, aynı zamanda mevcut ve gelecek sağlık zorluklarının üstesinden gelmeyi de sağlayacağını dile getirdi.

DSÖ de aşı merkezi kuracak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçen ay Afrika'daki Kovid-19 aşılama eksikliğini kapatmak için bazı kıta ülkelerinde mRNA teknolojisiyle aşı üreten merkez kurulacağını duyurmuştu. DSÖ'nün kuracağı tesislerin ise Güney Afrika, Senegal ve Ruanda olması planlanıyor.

ABD'de Moderna aşısına tam onay

 

Moderna, Omikron'a karşı takviye dozu denemeye başladı

 

Moderna ve Pfizer: Her yıl Kovid-19'a karşı aşılanmak gerekebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)