BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin ve Körfez, stratejik ilişkiler konusunda anlaştı----

Çin ve Körfez, stratejik ilişkiler konusunda anlaştı

Çin ve Körfez, stratejik ilişkiler konusunda anlaştı
12 Ocak 2022 - 14:05 www.finansgundem.com

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Dr. Nayef el-Hacraf, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya gelerek, görüşmede, Körfez-Çin ilişkilerinin yanı sıra uluslararası ve bölgesel ortak çıkarla vurgu yaptı.

Körfez-Çin ilişkilerinin gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren taraflar, KİK ve Çin işbirliğinin güçlendirilmesinin, iki tarafın da temel ve uzun vadeli çıkarları ile uyumlu olduğunu aktardı. Açıklamada tarafların, ortak çıkarları korumak için ikili ilişkileri yeni bir düzeye yükseltmeye ve karşılıklı desteği güçlendirmeye devam edeceği bildirildi.

Taraflar, ortak kalkınmayı sağlamak için karşılıklı işbirliği alanlarını daha da derinleştirmek, işbirliği düzeyini yükseltmek ve zorluklarla yüzleşmek amacıyla mümkün olan en kısa zamanda KİK ve Çin arasında stratejik ortaklık kurulması ihtiyacı üzerinde anlaştı.

İki taraf, yeni ufuklar ve işbirliği alanlarının genişletilmesinin yanı sıra Körfez ve Çin arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin bir an önce tamamlanmasının gerektiğini belirterek,2022-2025 yılları arasında KİK ile Çin arasındaki stratejik diyalog için ortak eylem planını mümkün olan en kısa sürede imzalamaya karar verdi.

Taraflar, stratejik iletişimi geliştirmek, kalkınma programlarını takip etmek ve gelecekte KİK ile Çin arasındaki ilişkileri ve işbirliğini planlamak adına stratejik diyalogun dördüncü turunu uygun bir zaman diliminde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlemeye karar verdi.

Çin'de yoğun diplomasi trafiği

 

Çin'deki tecrit kamplarına ait görüntüler dünyayı şoke etti!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)