BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin Merkez Bankası, 2024 hedeflerini açıkladı----

Çin Merkez Bankası, 2024 hedeflerini açıkladı

Çin Merkez Bankası, 2024 hedeflerini açıkladı
08 Ocak 2024 - 11:37 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası 024 yılında ekonomiyi daha güçlü biçimde destekleyeceğini taahhüt etti.

Çin Halk Bankası (Merkez Bankası), merkezi hükümetin ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının sürekli büyümesini teminini amaçlayan çabaları çerçevesinde, 2024 yılında ekonomiyi daha güçlü biçimde destekleyeceğini taahhüt etti. Dünyanın ikinci büyük ekonomisinin temel finans kurumu yeni kredilerin verilmesine odaklanacağını, önceden verilmiş fonların etkinliğini güçlendireceğini ve sosyal finansmanların destekleneceğini belirtti.

CGTN TÜRK'ün haberine göre, "Banka; teknolojik inovasyonun, yeşil ekonominin, tarımın, küçük girişimlerin ve kırsal canlanmanın 2024'te özel bir destekten yararlandırılacak temel sektörler arasında bulunduğuna işaret etti. Aslında Çin hükümeti ve finans kurumları, KOVID-19 pandemisi öncesi temposunu 2023 yılına değin henüz bulamamış olan bazı ekonomik sektörleri desteklemek için gereken birçok önleme son dönemde başvurmuştu.

Öte yandan Çin Merkez Bankası, Beijing'in Finans piyasasının açılımını daha da derinleştirmeyi düşündüğünü, bunu da özellikle yabancı yatırımcıların yararına kolaylaştırıcı önlemler yoluyla yapacağını belirtti. Merkez Bankası, bu bağlamda, uluslararası finans yönetişimine aktif olarak katılacağını bildirdi. Ayrıca banka, Çin parası yuanın uluslararasılaşmasını teşvik etmeyi somut biçimde sürdürecek Banka, ulusal ve yabancı finansal altyapıların bağlantısallığını güçlendirmek, yuanın sınır ötesi kullanımını kolaylaştırmak ve Çin’deki yabancı ziyaretçilerin ödeme hizmetlerini desteklemek için çaba gösterileceğini açıkladı.

Çin'de hizmet aktivitesi 5 ayın en yükseğinde

 

Çin'de bankalar arası kredi şartları sıkılaştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)