BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin'de bankalar arası kredi şartları sıkılaştı----

Çin'de bankalar arası kredi şartları sıkılaştı

Çin'de bankalar arası kredi şartları sıkılaştı
03 Ocak 2024 - 12:00 www.finansgundem.com

Çin’in büyük bankaları küçük bankalara yönelik kredi risklerini azaltıyor. Küçük bankalar için kredi limitlerini düşüren büyük bankaların, daha kısa vadeler belirlediği belirtildi.

Çin’de gayrimenkul borçları krizi derinleşerek ülke ekonomisini sararken, büyük bankaların kredi risklerini azaltmak için küçük bankaların varlık kalitesine yönelik incelemelerini yoğunlaştırdığı ve bankalararası piyasada kredi standartlarını sıkılaştırdığı belirtildi.

Reuters’ın üç farklı kaynağa dayanan haberinde, Çin’in iki büyük devlet bankası ve bir ticari bankanın yüksek riskli gördükleri daha küçük bankalar için bankalar arası piyasada kredi limitlerini düşürdükleri ve daha kısa vadeler belirledikleri belirtildi.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisinde derinleşen gayrimenkul sektörü krizi ve şişen yerel yönetim borçlarının küçük bankaları finans sisteminin zayıf halkası haline getirmesi nedeniyle bu bankaların sağlığıyla ilgili endişeler artıyor.

Çin'de bankalardan bir kez daha faiz indirmeleri istendi

 

Çin'de bankaların sermaye açığı planı

 

Çin'de bankalardan rekor kredi

 

Çin'de banka kredilerine düzenleme geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)