BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin MB'den döviz hamlesi----

Çin MB'den döviz hamlesi

Çin MB'den döviz hamlesi
14 Eylül 2023 - 09:49 www.finansgundem.com

Çin MB bazı büyük bankalardan döviz pozisyonlarını kapatmamalarını, açık pozisyonları bir süre daha devam ettirmelerini isted

Çin Merkez Bankası'nın ülkenin en büyük bankalarından piyasadaki döviz pozisyonlarını hemen sıfırlamaktan kaçınmalarını ve yuan üzerindeki aşağı yönlü baskıyı hafifletmek için bir süre daha açık pozisyon taşımalarını istediği öne sürüldü.

Kaynaklar, bu gayrı resmi "pencere yönlendirmesi" kapsamında, bankalardan müşterilerine yaptıkları ABD doları satışlarının ardından, spot döviz pozisyonları belirli bir seviyeye ulaşana kadar bankalar arası döviz piyasalarındaki pozisyonlarını sıfırlamamalarının istendiğini ifade ettiler.

Bu hamle, şirketler tarafından yapılan yoğun dolar alımlarının bir kısmının bankalar tarafından absorbe edileceği ve bir süre daha bankaların defterlerinde kalacağı, dolayısıyla da düşen yuan üzerindeki aşağı yönlü baskının kısmen azalacağı anlamına geliyor.

Kaynaklar, direktifin Çin MB'nin bu hafta başında birkaç ticari bankayla yaptığı bir toplantıdan geldiğini de ifade ettiler.

Çin yuanı bu yıl dolar karşısında %5'in üzerinde değer kaybetti.

Çin Merkez Bankası'ndan yuana destek

 

Büyük Çin bankaları yuan mevduat faizlerini düşürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)