BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin ekonomiye destek için kredileri artıracak----

Çin ekonomiye destek için kredileri artıracak

Çin ekonomiye destek için kredileri artıracak
18 Haziran 2020 - 11:15 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası ekonomiye destek önlemleri çerçevesinde kredileri artırmak istiyor

Çin Merkez Bankası (PBOC), ekonomiyi korona virüs kaynaklı gerilemeden çıkarmak için bu yıl kredi akışını beşte bir oranında artırmayı planlıyor.

PBOC Başkanı Yi Gang'a göre bu, rekor düzeydeki özel maksatlı tahvil ihraçları ve banka kredilerinde yüzde 19'luk artış yoluyla gerçekleşecek. Yi, Perşembe günü Şanghay'daki konuşmasında toplam finansman akışının bu yıl en az 30 trilyon yuan (4.2 trilyon dolar) olacağını belirtti.

Bloomberg hesaplamalarına göre bu 2019'da kaydedilen -hükümetin tahvil ihraçlarıda dahil olmak üzere- 25.6 trilyon yuanlık yeni krediler ile kıyaslandığında yüzde 17'lik bir artış anlamına geliyor. Bu gerçekleştirilse bile, Çin ekonomisinin ilk çeyrekteki sert küçülmesi ve virüs nedeniyle kapanmaların geri dönmesi ihtimali göz önünde bulundurulduğunda yeterli olmayabilir.

Hong Kong'da ING Bank NV ekonomisti Iris Pang, "Toparlama için ihtiyaç duyulan teşvikler düşünüldüğünde bu genişleme çok mütevazı. Bu küçük bir kriz sonrası kredi genişlemesi gibi. Oysa biz derin bir resesyondayız." dedi.

Bankacılık düzenleme otoritesinin başındaki isim Gu Shuqing Perşembe günkü açıklamasında yetkililerin Çin ekonomisini nakde boğmayacağını söylemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)