BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin ekonomisine hizmet sektörü dopingi----

Çin ekonomisine hizmet sektörü dopingi

Çin ekonomisine hizmet sektörü dopingi
31 Ağustos 2020 - 13:17 www.finansgundem.com

Çin ekonomisi ağustos ayında iyileşme kaydetti. Hizmet sektörü 2018 yılından bu yana en güçlü seviyelerde

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’in ekonomik aktivitesi ağustos ayında iyileşme göstermeye devam ederken hizmet sektöründen gelen veriler sektörün 2018 yılından bu yana en iyi seviyelerinde olduğunu gösterdi. Üretim faaliyetlerindeki büyümedeyse küçük oranda düşüş yaşandı.

Pazartesi günü Çin’in Ulusal İstatistik Bürosu’nun yaptığı açıklamaya göre, imalat dışı sektörler, haziran ayındaki 54,2’lik seviyeden 55,2 seviyesine yükseldi. Satın alma müdürlerinin bir ay önce yaptığı tahminlerse 51,1 seviyesindeydi. Açıklanan veriler, bir ay öncesine göre koşulların düzeldiğini gösterdi.

Çin ekonomisi, birinci çeyrekte yaşadığı düşüşten geri dönmeye başladı. Bunda hükümetin yaptığı yatırımların talebi artırması ve deniz aşırı ülkelerden bazılarının ekonomilerinin yeniden açılmasıyla, ihracatın canlanmasının da etkisi oldu. Korona virüs pandemisinden en çok zarar gören sektörlerden biri olan hizmet sektörü, hükümet virüsü kontrol altında tutmak için aldığı önlemleri yavaş yavaş kaldırırken hızlanma gösterdi. Örneğin sinemalar yeniden açıldı.

Bank of Communication’ın ekonomistlerinden Liu Xuezhi, “hem üretim hem de hizmet sektörlerinin, küçük bir hızlanma ihtimaliyle birlikte istikrarlı bir konum kazanacağını” söyledi. “Politika belirleyicilerin yılın geri kalanında büyük ekonomik teşvik paketleri açıklamayacakları neredeyse kesin ve bunu yapmamalılar da. Bunun yerine mevcut politikaları uygulamaya koymalılar” dedi.

Zayıf talep

Üretim mallarına talep artıyor olsa da, şirketler halen zayıf talepten muzdarip.

China Logistics Information Center’ın internet sitesinde yapılan açıklamada “talepteki iyileşme, üretimdeki iyileşmeden daha yavaş ve bu da ekonomik iyileşme üzerinde yavaşlatıcı bir etki yaratıyor” dendi. “En büyük zorluk, şirketlerin yarısından fazlası halen piyasa talebi sağlayamadı”, bu da üretimin genişlemesinin önünde bir engel olarak duruyor.

Bloomberg ekonomistlerinden Chang Shu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “ileriye baktığımızda, ekonomik iyileşmenin devam edeceğini ve ulusal talepteki artışta görülen kademeli düzelmeyle ve deniz aşırı ekonomilerin açılmasıyla birlikte olumlu etkileneceğini görüyoruz” dedi.

Çin ekonomisinde ağustos ayında hızlanan bir iyileşmeye dair erken sinyaller vardı. Bunlar, güçlü bir endüstri sektöründen, hisse piyasasından, olumlu güvenden ve ev ile araba satışlarından kaynaklanıyordu.

NBS ekonomisti Zhao Qinghe, yine de küçük şirketler, yetersiz talep ve sermaye eksikliği gibi sebeplerle, “hala üretim ve operasyonda bazı güçlüklerle karşı karşıya” dedi.

Teknolojide dünya lideri Çin mi olacak?

 

Moody's: Pandemi perakendeyi dönüşümünü hızlandırmaya zorluyor

 

Çin: ABD uluslararası hukuku ihlal ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)