BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTeknolojide dünya lideri Çin mi olacak?----

Teknolojide dünya lideri Çin mi olacak?

Teknolojide dünya lideri Çin mi olacak?
28 Ağustos 2020 - 12:13 www.finansgundem.com

Salı günü açıklama yapan Google Eski CEO’su Eric Schmidt, Çin’in bundan böyle teknoloji yarışını önde götüreceğini söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Salı günü Bipartisan Policy Center’da yapay zeka ve küresel liderlikle ilgili bir konuşma yapan Google Eski CEO’su Eric Schmidt, Çin’in bundan böyle teknoloji yarışını önde götüreceğini söyledi.

Pekin’in yaklaşımı Batı tarafından kabul edilemez görülse de, insanoğlunun geleceğini belirleyecek teknolojilerde Çin’i bir dünya lideri pozisyonuna getirdi. Bu gelişmeler yaşanırken dünyanın geri kalanı izlemekle yetindi ve Trump yönetimindeki ABD, geri adım attı.

Schmidt konuşmasında “Çin ABD’yi birçok açıdan geride bırakacak. Ülke zekice yönetiliyor ve bu ABD’nin hiçbir zaman tercih etmeyeceği bir yönetim şekli. Onları ciddiye almalıyız… Ekonomileri daha da büyüyecek, daha fazla AR-GE çalışması ve daha nitelikli araştırmalar yapılacak, teknolojide daha geniş uygulamalar görülecek ve güçlü bir dijital altyapı kurulacak” dedi.

Çin hükumeti oldukça uzun bir zamandır, Komünist Parti kongrelerinde, yönetim modellerinin yalnızca daha farklı değil daha üstün olduğunu ve Çin’in zirveye yerleşerek insanlığa daha fazla katkıda bulunması için zamanın geldiğini vurguluyordu. Tamamen stratejik bir bakış açısıyla, Çin’in Xi Jinping dönemindeki, yönetim biçimi ve devlet kapitalizminde yaptığı yenilikler, büyük, kararlı ve tepeden inme adımlar getirdi ve etkili de oldu.

Schmidt’e göre, “Çin’in modeli yüksek teknoloji otoriter rejimi ve bu ABD’nin işleyiş biçimiyle uyumlu değil. Bunu herhangi bir şekilde yüceltmiyorum ancak Çin’i ciddiye almamız gerektiğini söylüyorum. Stratejik yönetim açısından faydaları var.”

Schmidt, Çin’in yapay zeka ve ticareti kontrol ettiği bir dünyanın birçoğumuz için iyi bir yer olmayacağına inandığını söyledi ve uzun vadeli ve iyi planlanmış bir yatırımla Pekin’in hegemonyasını kırma gerekliliğini vurguladı. Bunu yapmak için önümüzdeki beş yılda AR-GE harcamalarının iki katına çıkarılması gerekiyor. Aynı zamanda Çin’le savaşmanın yolunun, Trump yönetiminin benimsediği ticaret savaşı, yaptırım ve başkanlık kararnameleri değil, teknoloji geliştirmede daha hızlı davranıp Çin’i geride bırakmak olduğunu düşünüyor. Şimdilerde sorun yalnızca Çin’in daha hızlı ve daha etkili teknoloji geliştirmesi değil, yetenekleri ülkesine çekmedeki başarısı.

Bu konudaki süregelen tartışmada en son Tim Wu The New York Times’daki makalesinde, Çin’in diğer ülkelerin kendi ekonomisine erişimini engellerken, küresel piyasalara erişiminin olmasının tek taraflı bir adaletsizlik olduğunu söyledi.

Schmidt’in görüşleri oldukça dikkat çekici oldu ancak problem Çin’in savaşı şimdiden kazanmış olması. Makro ekonomik veriler bunu henüz doğrulamadı ancak Çin’in şimdiden daha fazla yapay zeka patenti var ve en üstün teknolojileri uygulamada önde gidiyor. 

Çin: ABD uluslararası hukuku ihlal ediyor

 

Asya borsaları teknoloji rallisinden destek buldu

 

Teknoloji sektöründe dev satın alma hazırlığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)