BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin Başbakanı'ndan büyüme uyarısı----

Çin Başbakanı'ndan büyüme uyarısı

Çin Başbakanı'ndan büyüme uyarısı
05 Kasım 2013 - 10:29 www.finansgundem.com

Çin Başbakanı gevşek para politikası hakkında uyarıda bulundu ve yılda yüzde 7,2 büyüme istedi

Çin Başbakanı Li Keqiang, ülkesinin istihdam piyasasında istikrar sağlamak için her yıl yüzde 7,2 büyüme kaydetmesi gerektiğini ve zaten gevşek olan para politikasının daha da gevşetilmemesi için hükümete uyarıda bulunduğunu söyledi.

Çin'de üst düzeyli yetkililerin ender olarak açıklamada bulunduğu istihdam için gerekli ekonomik büyüme hakkında konuşan Li, yılda 10 milyon iş yaratılması için ülkenin yüzde 7,2 büyümesi gerektiğini, bu durumda kentlerde işsizliğin yüzde 4 civarında sabitleneceğini de belirtti.

Li'nin iki hafta önce yapılan bir toplantıdaki açıklamasının dün Worker's Daily gazetesinde yayımlanan metninde "Esas olarak istihdamı garanti etmek istediğimiz için ekonomik büyümede istikrar sağlamaya çalışıyoruz" deniyor. Li, ekonomide büyümeyi sağlamaya çalışan yetkililere de, 100 trilyon yuanı aşan (16.4 trilyon dolar) kredilere hatırlatarak uyarıda bulundu. Haberde Li'nin, "M2 para arzı göstergesi Mart sonunda 100 trilyon yuanı aştı, yani gayrı safi yurtiçi hasılanın iki katına ulaştı. Diğer bir deyişle 'havuzda' çok para var, daha fazla para basmak enflasyona yol açabilir" ifadesi yer aldı. UBS ekonomisti Tao Wang, Li'nin açıklamalarının Çin hükümetinin enflasyonu düşük tutmaya yönelik politikalarında eğiliminin değiştiğine dair bir ipucu sunmadığını belirtti.

HİZMET SEKTÖRÜNDEKİ BÜYÜME EKİM'DE HIZ KAZANDI
Çin'de hizmetler sektöründeki büyüme Ekim'de hız kazandı. Beijing'in gelecek 10 yıla ilişkin ekonomi gündeminin oluşturulacağı toplantıya hazırlandığı bir dönemde gelen veri, yeni şirketler ve istihdamda gözlenen artışı ortaya koydu. Eylül'de 52,4 seviyesinde açıklanan HSBC/Markit hizmetler PMI Ekim'de 52,6'ya yükseldi ve büyümeyle daralmayı birbirinden ayıran 50 seviyesinin epey üzerinde bir değer aldı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)