BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin-ABD görüşmesi Roma'da gerçekleşecek----

Çin-ABD görüşmesi Roma'da gerçekleşecek

Çin-ABD görüşmesi Roma'da gerçekleşecek
14 Mart 2022 - 11:36 www.finansgundem.com

Çin Komünist Partisi Merkezi Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Yang Cieçı, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bugün başkent Roma'da görüşecek.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, "Yang'ın, Sullivan ile Çin-ABD ilişkileri ile ortak kaygıya yola açan uluslararası ve bölgesel sorunlarda görüş alışverişinde bulunacağını" kaydetti. Çin haber ajansı Xinhua'nın aktardığına göre Sözcü Cao, buluşmanın temel amacının Çin ve ABD liderlerinin 16 Kasım 2021'deki çevrim içi görüşmesinde varılan konsensüsün uygulamaya geçirilmesi olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Komünist Parti Merkez Komitesi Siyasi Bürosu üyesi olan Yang, kıdem olarak dışişleri bakanının üzerinde ve ülkenin en üst düzey diplomatı sayılıyor.

Yang ve Sullivian geçen yıl 10 Mart'ta ABD'nin Alaska eyaletine bağlı Anchorage kentinde, 6 Ekim'de ise İsviçre'nin Zürih kentinde bir araya gelmişti.

Görüşmede Ukrayna krizinin de gündeme gelmesi bekleniyor

İkilinin yeni görüşmesinin Rusya-Ukrayna savaşının sürdüğü döneme denk gelmesi dikkat çekti. Görüşmede ABD-Çin ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna krizi ve Çin-Rusya ilişkilerinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ABD Başkanı Joe Biden, 16 Kasım 2021'de video konferans yoluyla çevrim içi görüşmüştü. Liderler, görüşmede "iki ülke arasındaki rekabetin sorumluluk içinde sürdürülmesi" mesajını vermişti.

Çin'de bir kent daha karantinaya alındı

Çin'de "genç modu" şartı

Çin'de yeni banka kredileri Şubat ayında düştü

Çin’in sosyal medyası Putin’in propaganda alanı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)