BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP Anayasa Komisyonu'ndan ayrıldı----

CHP Anayasa Komisyonu'ndan ayrıldı

CHP Anayasa Komisyonu'ndan ayrıldı
16 Şubat 2016 - 21:17 www.finansgundem.com

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda CHP başkanlık sistemi tartışması nedeniyle masadan kalktı

CHP, 'Başkanlık Sistemi' tartışmaları nedeniyle 3. toplantıda masadan kalktı.

Komisyon, bugün usül yönünden neler yapılacağını belirlemek için toplanmıştı. Üyelerin önerisiyle bir çerçeve çizilmesi ve hedefin ne olacağının belirlenmesi istendiği anda AK Parti'nin başkanlık sistemi gündeme gelince tartışma çıktı ve CHP'li vekiller tepki göstererek komisyondan ayrıldı. 

AK PARTİ: CHP'NİN TAVRI SİYASETİN DOĞASINA AYKIRIDIR 
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"İktidar partisi olarak elimizde her türlü güç var. Mecliste istediğimiz yasayı geçirebiliyoruz. Ama buna rağmen bir sistem değişikliğinden bahsediyorsak bu aslında daha çok güç peşinde koştuğumuz için değil daha sağlıklı bir sistem
peşinde koştuğumuz içindir.

Bizim sistem değişiklik dediğimizi rejim değişikliği havasına sokmaya çalıştılar. 2011’den beri yüksek sesle çağrımızı yapıyoruz. Toplumdan gelen talebi dikkate alarak yeni anayasanın ilk gündem maddesi olması gerektiğini ifade ettik.

Meclis, kurucu iradesine sahip olduğu için istediği anda yeni anayasa yapma hakkında sahiptir. Yine millet adına yürütülen süreci CHP sabote etti.  Ben masada olmayacağım, konuşmayacağım, konuşturmayacağım demek otoriter tavır demektir. Bu tavır siyasetin doğasına aykırıdır. CHP'nin tavrı son derece yanlıştır.  AK Parti'nin yeni anayasa yapma iradesi son derece güçlü. Biz çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

CHP'Lİ TEZCAN'DAN AÇIKLAMA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan basın toplantısında Anayasa komisyonunun dağıldığını açıkladı. Komisyonun başkanlık sisteminin bir planı olduğunu ifade eden Tezcan, "Meclis Başkanı bir mutabakat olmadığı için komisyonun çalışamayacağını ilan etti" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)