BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇernobil'deki kesintiler nükleer felaket yaratabilir----

Çernobil'deki kesintiler nükleer felaket yaratabilir

Çernobil'deki kesintiler nükleer felaket yaratabilir
11 Mart 2022 - 16:55 www.finansgundem.com

Uzmanlar, santrale yeniden güç sağlanamazsa, Rusların kontrolündeki Çernobil'in bir kez daha nükleer felaketin merkezi olabileceğinden endişeli.

Çernobil'de durum kötüleşiyor. Nükleer atık depolama tesisi olarak hizmet veren tesiste, çarşamba günü elektrik kesildi. Yedek jeneratörlerdeki yakıt da tükenmek üzere.

Küresel güvenlik bilimi uzmanı Ed Lyman, uzun süren güç kaybının tehlikelerine işaret ederek, "Soğutma pompalarına giden elektrik gücü olmadan, kullanılmış yakıt havuzu ısınmaya başlayacak. Su kaynayarak yakıt çubuklarını açığa çıkaracak ve radyoaktif gaz salacak" dedi.

Lyman, eskiden santral girişinde, radyasyon kontrol noktasında insanların vücutlarında nükleer kontaminasyon olup olmadığının kontrol edildiğini, Rus askerlerinin ise ayrım gözetmeksizin bölgeye girip çıktığını belirtti.

Savaş uçaklarının reaktöre zarar verme olasılığı var

Middlebury Enstitüsü'nde nükleer fizik uzmanı Ferenc Dalnoki-Verress de santral üzerinden yüksek hızda geçen savaş uçaklarının reaktörlere verebileceği hasara değindi. Yüksek hızın yol açacağı titreşimin yakıt havuzu üzerinde zararlı sonuçları olabileceğini vurgulayan Dalnoki-Verress, nükleer tesise bir füzenin ya da bir uçağın düşmesinin de büyük tehlike oluşturacağını söyledi.(TRTHaber)

Ukraynalı bakandan korkutan uyarı: Çernobil tehlikesi!

 

UAEA Başkanı: Çernobil'deki personelin çalışma koşulları kötüleşiyor

 

UAEA Başkanı: En kısa sürede Çernobil'e gitmek istiyorum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)