BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCenteno: Euro Bölgesi ekonomisi şaşırtıcı derecede pozitif----

Centeno: Euro Bölgesi ekonomisi şaşırtıcı derecede pozitif

Centeno: Euro Bölgesi ekonomisi şaşırtıcı derecede pozitif
17 Ocak 2023 - 12:31 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Centeno, "Ekonomi her çeyrekte bizi şaşırttı. Avrupa'da dördüncü çeyrek büyük olasılıkla halâ olumlu olacak." dedi.


Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Mario Centeno, rekor enflasyon ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından patlak veren enerji krizi karşısında euro bölgesi ekonomisinin beklenenden daha iyi performans gösterdiğini bildirdi.

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Centeno, "Ekonomi her çeyrekte bizi şaşırttı. Avrupa'da dördüncü çeyrek büyük olasılıkla halâ olumlu olacak. Belki yılın ilk yarısında da şaşırırız.” dedi.

Üstün performansın en büyük işaretinin, geçen hafta Almanya'nın 2022'nin son üç ayında üretimin düşeceği tahminlerine meydan okumasıyla geldiği belirtildi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi artık bir durgunluktan tamamen kurtulabilir ve 20 ülkeden oluşan euro bölgesine umut verebilir.

Centeno, ECB'nin enflasyona karşı mücadelesine devam edeceğini belirtti. Bu mücadelenin şimdiden kurum tarihindeki en agresif parasal sıkılaştırma dönemini beraberinde getirdiği belirtildi.

ECB üyesi Centeno: Faiz artırımı yapılması kaçınılmaz

 

Centeno: ECB, faiz artırım hızını yavaşlatmalı

 

Centeno: Küçük faiz artışı bekliyorum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)