BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCenteno: ECB, faiz artırım hızını yavaşlatmalı----

Centeno: ECB, faiz artırım hızını yavaşlatmalı

Centeno: ECB, faiz artırım hızını yavaşlatmalı
24 Kasım 2022 - 08:15 www.finansgundem.com

ECB üyesi Centeno, bankanın aralıktan itibaren faiz artırım hızını yavaşlatması gerektiğini belirtti. Centeno'ya göre 75 baz puan faiz artırımının yeni normal olmadığı yönünde net mesajlar verilmeli.

Avrupa'da faizler yüzde 2 ile 2009’dan bu yana en yüksek seviyesinde. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) son iki toplantıdaki faiz artışı 150 baz puan olurken, aralık ayı için 50 baz puan öne çıkıyor.

ECB üyesi ve Portekiz Merkez Bankası Başkanı Mario Centeno da, ECB'nin aralık ayından itibaren faiz artırım hızını yavaşlatması ve 75 baz puan Faiz artırımının yeni normal olmadığı yönünde açık bir mesaj vermesi gerektiğini söyledi.

Centeno, "Orta vadede fiyat istikrarı ile uyumlu olduğunu değerlendirdiğimiz faiz seviyelerine yaklaşıyoruz. Bu, 75 baz puan faiz artırımlarının normal olamayacağı anlamına geliyor" dedi.

"Bu faiz artırım döngüsünü güvenilir bir şekilde sona erdirmek önemli ve bu durum faiz artırım rakamından daha önemli. Gelecek konusunda öngörülebilirliği kamuoyuna aktarmak için çaba gösteriyoruz ve Aralık toplantısında bu konunun daha net şekilde ortaya konmasını bekliyorum" diye konuşan Centeno, gelecek toplantıda 50 veya 25 baz puan faiz artırımı mı yapılacağı, gelecek yıl daha fazla faiz artırımı gerekli olup olmadığı öngörülerini ise paylaşmadı.

Centeno, verilerin enflasyonun bu çeyrekte tepe yapacağını gösterdiğini belirtirken, Dünya Bankası'nın gelecek yıl enerji, mineral, gıda ve gübre fiyatlarının düşeceğini öngördüğünü de hatırlattı.

Nagel: ECB'den daha fazla faiz artırımına ihtiyaç var

 

ECB Başkan Yardımcısı'ndan yüksek enflasyon uyarısı

 

BoE Başekonomistinden faiz mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)