BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB Başkan Yardımcısı'ndan yüksek enflasyon uyarısı----

ECB Başkan Yardımcısı'ndan yüksek enflasyon uyarısı

ECB Başkan Yardımcısı'ndan yüksek enflasyon uyarısı
16 Kasım 2022 - 16:20 www.finansgundem.com

ECB üyesi Guindos, Euro Bölgesi'ndeki yüksek enflasyon ve bankanın bir sonraki faiz kararına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos bankanın bir sonraki faiz kararında Euro Bölgesi enflasyon verilerinin etkili olacağını ve bölgenin muhtemelen aylarca yüksek enflasyonla karşı karşıya kalacağını belirtti.

Guindos'a göre, Euro Bölgesi'nin yaklaşan tüketici fiyatları verileri Avrupa Merkez Bankası'nın bir sonraki kararı için önemli olacak ve yetkililer muhtemelen aylarca "yüksek" kalacak olan enflasyonla karşı karşıya kalacak.

"Kasımda ne olacağını görelim"

Guindos, çarşamba günü Frankfurt'ta Bloomberg’e verdiği demeçte, geçmişte pek çok olumsuzluk yaşandığını vurguladı ve 30 Kasım'da açıklanacak verilere atıfta bulunarak, "Kasımda ne olacağını görelim" dedi.

Artan enflasyon ve yavaşlayan ekonomik büyümenin neden olduğu hasarı gözlemleyen bir finansal istikrar değerlendirmesinin ardından konuşan Guindos, tüketici fiyatlarındaki artışların yakında zirveye ulaşsalar bile önemli ölçüde zayıflamayacağı konusunda uyardı. Ekim ayında gelen son veri, Euro Bölgesi tarihinde bir rekor olan yüzde 10,7 olarak gerçekleşmişti.

"Euro Bölgesi aylarca yüksek enflasyon yaşayacak"

Guindos önümüzdeki dönemde enflasyonla ilgili, "Kısa vadede, önümüzdeki aylarda enflasyonun mevcut seviye civarında, yani yüzde 10'un biraz üzerinde seyredeceğini dikkate almamız çok önemli. Enflasyon ilk yarıda net olarak hedefimizin üzerinde kalacak. Yani enflasyon yüzde 6-7 civarında seyredecek”

Manşet göstergedeki düşüşün, enflasyon oranının fiyat istikrarı olarak tanımlanan bölgeye yaklaştırmayacağını söyleyen Guindos düşük büyümenin enflasyonu düşürmek için tek başına yeterli olmadığını ve para politikasının katkıda bulunması gerektiğini düşündüğünü kaydetti.

İngiltere'de enflasyon 41 yılın zirvesinde

 

Muller: Hatırı sayılır bir faiz artırımına daha ihtiyaç var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)