BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇekya'nın milyarder iş adamı korona virüs kaptı----

Çekya'nın milyarder iş adamı korona virüs kaptı

Çekya'nın milyarder iş adamı korona virüs kaptı
30 Mart 2020 - 12:15 www.finansgundem.com

Çekya'nın en önemli iş dünyası isimlerinden milyarder Daniel Kretinsky Kovid-19 hastası olduğunu ve kendini izole ettiğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa’daki birçok ülkedeki enerji yatırımlarıyla dikkat çeken enerji şirketi EPH’nin sahibi Çek milyarder Daniel Kretinsky korona virüs kaptığını ve kendini izole ederek çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.

Kretinsky’nin sahibi olduğu Blesk ve E15 gazetelerinde milyarderin 12 Mart tarihinde yaptırdığı korona virüs testinin pozitif çıktığı ve o tarihten bu yana karantinada olduğu haberleri yer aldı.

Çekya’da pazartesi sabahı paylaşılan rakamlara göre 2.837 kişide korona virüs tespit edildi. Ülkenin en yüksek profilli insanlarından birisi olan 44 yaşındaki Kretinsky hastalıkla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

“Enfekte olduğumu fark etmemi sağlayacak belirtilerden hiçbirine sahip değildim; yüksek ateş ya da öksürük yoktu, sadece hafif bir soğuk algınlığı vardı. Normal çalışıyordum” 

Kretinsky, işçiler de dahil olmak üzere 27 kişinin test edildiğini, ancak sonuçların negatif çıktığını söyledi.

Kretinsky on yıldan uzun bir sürede EPH'yi inşa etti ve piyasalardaki istenmeyen kömür enerjisi varlıklarının yanı sıra Almanya, İtalya ve İngiltere'deki diğer varlıkları satın aldı.

Son aylarda, Alman perakendeci Metro'nun en büyük hissedarı ve Fransız grup Casino'nun hissedarı olarak medya ve perakende gruplarına da yatırımlar yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)