BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCarney: İngiltere MB gereken tüm adımları atacak----

Carney: İngiltere MB gereken tüm adımları atacak

Carney: İngiltere MB gereken tüm adımları atacak
03 Mart 2020 - 13:30 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Carney, virüs salgınının etkilerini gidermek için gereken tüm adımları atacaklarını söyledi

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, merkez bankasının koronavirüs salgının etkilerini gidermek için gerekli tüm adımları atmaya hazır olduğunu söyledi.

Carney, Londra'da kanun yapıcılara yaptığı konuşmada, merkez bankasının Para Politikası Komitesi'nin "ekonomik etkileri değerlendirmekte olduğunu ve farklı olası senaryoların politika etkileri üzerinde durduğunu" söyledi.

Sterlin bu yorumların ardından dolar karşısında fazla değişmedi ve Londra saati ile 09:47'de yüzde 0.2 yukarıda 1.2775 seviyelerinde seyrediyordu.

Carney, dünyanın en büyük ekonomilerindeki mevkidaşları ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile temasta olduğunu sözlerine ekledi.

Görevi yakında devredecek olan Carney, bankanın Ocak toplantısında faizin değiştirilmemesi yönünde oy kullandığını ancak bunun kesin bir karar olmadığını söyledi.

Carney, yumuşayan enflasyon baskılarına ve ekonomideki atıl kapasiteye dikkat çektikten sonra, kararın önceki toplantılara göre "çok daha hassas dengeli" olacağını ifade etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)